Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS

AGRICULTURA PORTARÀ DAVANT LA FISCALIA DE MEDI AMBIENT LA CAÇA DE DUES ESPÈCIES PROTEGIDES AL DELTAAgricultura portarà davant la Fiscalia de Medi Ambient la caça de dues espècies protegides al delta

14/10/2014
Van morir a causa dels trets de dos ciutadans italians que caçaven en una Àrea Privada de Caça en el primer dia de la temporada

L’àliga pescadora és en perill d’extinció i l’ànec blanc és considerat vulnerable

 

Agents Rurals del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural han denunciat aquest diumenge, coincidint amb el primer dia de la temporada de caça, dos caçadors de nacionalitat italiana per haver mort una àliga pescadora (Pandion haliateos) iun ànec blanc (Tadorna tadorna) en l’Àrea Privada de Caça dins del terme municipal de Sant Jaume d’Enveja (Montsià) en una zona de la xarxa Natura 2000 i també una Zona d’Especial Protecció per a les aus (ZEPA).

 

Aquests fets van passar a primera hora del matí, quan dins d’una àrea privada de caça al costat del riu Migjorn i a prop de la platja del Serrallo hi havia 4 caçadors italians clients de l’Àrea Privada practicant la caça d’aus aquàtiques.   Un d’ells va disparar contra un exemplar d’àliga pescadora i la va abatre. Els fets van ser observats per visitants del Parc Natural del Delta de l’Ebre des de l’observatori de Migjorn, els quals van avisar immediatament el cos d’Agents Rurals, que hi va desplaçar una unitat ràpidament.
 

Els agents van identificar in situ els caçadors i van fer un rastreig de l’àrea fins a trobar l’exemplar d’àliga pescadora acabada de morir.
 

A més, els agents van observar també una altra irregularitat dels denunciats: usaven munició de plom prohibida al Pla d’aprofitament cinegètic específic. El plom és prohibit per evitar la contaminació per plom de la zona humida i el plumbisme, malaltia causada per la ingesta de plom per part de les aus aquàtiques i els seus predadors naturals.
 

L’àliga pescadora i l’ànec blanc són espècies protegides segons el Catàleg de fauna salvatge amenaçada de Catalunya i molt característiques de les zones humides. Concretament, l’àliga pescadora és una au emblemàtica dels espais aquàtics, especialitzada en la captura de peixos que agafa amb les urpes llançant-se a l’aigua. Es tracta d’una espècie molt escassa i amenaçada catalogada com a “vulnerable” al catàleg nacional d’espècies amenaçades i  considerada en “perill d’extinció” en el projecte de catàleg català. L’àguila pescadora es va extingir a Catalunya com a reproductora i només es troben regularment uns pocs exemplars com a hivernants al delta de l’Ebre i en el tram baix del riu Ebre. L’ànec blanc és considerat vulnerable.
 

La caça d’aquesta àliga inclosa al Catàleg nacional d’espècies amenaçades és un delicte penal definit a l’article 334 del Codi Penal vigent. El Departament d’Agricultura, a través dels Agents Rurals, està ultimant la investigació i presentarà el corresponent atestat davant de la Fiscalia de Medi Ambient de l’Audiència de Tarragona.
ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar