Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

ANIMALISTES I CAÇADORS ‘XOQUEN’ EN UN PRIMER DIÀLEG PÚBLIC A VICAnimalistes i caçadors ‘xoquen’ en un primer diàleg públic a Vic

10/10/2014
La Protectora d’Animals d’Osona va celebrar aquest dimecres els seus 25 anys de vida

L’acte de celebració dels 25 anys de la Protectora d’Animals d’Osona, dimecres al matí a l’auditori del Sucre de Vic, es va acabar convertint en la primera cimera improvisada entre representants d’entitats animalistes amb la Federació Catalana de Caça. El seu president, Paco Piera, hi va ser convidat per la presidenta i fundadora de la protectora osonenca, Beatriu Cayuela. La seva intervenció i les rèpliques que va rebre des del públic, entre els quals hi havia responsables i voluntaris de protectores, van posar de manifest la tensió entre uns i altres respecte a les condicions en què alguns caçadors mantenen i tracten els seus gossos. “No es pot criminalitzar tot el collectiu”, va insistir Piera, “perquè hi pot haver caçadors que maltractin els animals com altra gent no caçadora que també ho fa”, va dir. Cayuela assegurava que un percentatge important dels animals abandonats que arriben als refugis són de caça.


Piera va recordar que “fa cinc anys” que demana una reunió amb la Generalitat i les protectores d’animals “per parlar de tot i arribar a acords”. Per exemple, per desplegar un decret pendent que reguli els nuclis zoològics i les condicions en què han de poder viure els gossos destinats a caça, des de la llargada de la cadena fins a les mides de les instal·lacions. Piera va recordar que la major part dels caçadors “estimen els seus animals i els tenen xipats; primera, perquè són cars; i segona, perquè en cas d’accident l’assegurança només respon si l’animal està identificat”.


Animalistes i caçadors “estimem els animals amb sensibilitats diferents”, va dir Piera. Va recordar que una raça caçadora disfruta caçant, i que ara els caçadors estan fent una tasca “reconeguda” amb les batudes de senglars, “pels perjudicis que estan fent a la pagesia”. Des de l’altra part, però, s’imposava la tesi que molts gossos de caça acaben abandonats quan ja no són útils per a la tasca. Piera, malgrat l’evident divergència de criteris respecte als seus interlocutors, va agrair a Cayuela que l’hagués invitat. “Aquest diàleg hauria estat impossible amb altres protectores”, va sentenciar.


Un agraïment unànime

La celebració dels 25 anys de la Protectora d’Animals d’Osona –creada el 1988 i inscrita el 1990–, que coincideix amb els 65 de la Societat Protectora d’Animals i Plantes espanyola, va reunir dimecres al Sucre una setantena de persones. A banda de responsables de protectores i voluntaris, hi havia una àmplia representació d’agents vinculats amb la protecció dels animals i el medi ambient: responsables de Medi Natural;Agents Rurals encapçalats pel coordinador, Quim Dalmau; Agents Forestals, Mossos d’Esquadra, Seprona (Guàrdia Civil) i Bombers. El senador per CiU Josep Maldonado, reconegut animalista, hi va fer una emotiva intervenció.


El president comarcal, Joan Roca, i el regidor de Vic Josep Rafús es van sumar a les felicitacions unànimes. Roca va recordar que a través del Consell 41 dels 51 municipis tenen delegada la recollida d’animals abandonats a la Protectora. Al refugi de Gurb hi viuen ara més de 300 gossos i més de 200 gats.


El proper diumenge 19 d’octubre, la plaça Major de Vic acollirà la 5a Diada de l’Animal Abandonat.


Xavier Bardolet

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar