Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

COMENÇA LA TEMPORADA DE CAÇA MENOR PENDENT DEL PAS DE LES AUS MIGRATÒRIESComença la temporada de caça menor pendent del pas de les aus migratòries

13/10/2014
La majoria dels practicants ebrencs es dediquen a la caça del tord, una au migratòria que encara ha d´arribar al territori

Aquest cap de setmana s’ha obert el període de caça menor a Catalunya en general i a les Terres de l’Ebre en particular, on practiquen aquesta afició unes 10.500 persones, la meitat dels quals estan federats.

 

La federació de caça a les Terres de l’Ebre apunta que la presència d’aus aquàtiques autòctones, conills i perdius està garantida però no encara la de les aus migratòries, sobretot el tord, espècie de caça majoritària al territori. «De moment no hi ha massa moviment de tords, i ja és època que arribin», apunta el president de la federació, Manolo Royo.

 

El copropietari de l’Armeria Descarrega de Tortosa, Antonio Orobitg Descarrega, assegura que entre el 70 i el 80% dels caçadors ebrencs van a la caça del tord, una de les aus migratòries. «Estem tots expectants per veure si enguany acudeixen o no. Els dos últims anys hi ha hagut una baixada important i la campanya, per tant, ha estat dolenta».

 

Descarrega estima la seva arribada entre el 15 i el 30 d’octubre però l’augment de les temperatures pel canvi climàtic pot variar la previsió. De la mateixa manera, les aus aquàtiques migratòries del Delta estan afectades per mateix fenomen. «Fa dos o tres anys que els caçadors ens limitem a les aus aquàtiques autòctones. Si vénen les migratòries serà una bona temporada, però, en cas contrari, serà fluixa».

 

Descarrega i Royo alerten també que les mesures de xoc pel departament d’Agricultura al Delta per lluitar contra el caragol poma perjudiquen la caça.

 

El president de la federació admet que es tracta d’un cas de «força major» però alerta que en cas d’inundar amb aigua salada o assecar els dos hemideltes de manera reiterada -les dues principals mesures del pla aplicat enguany- «podria disminuir la presència de migratòries, que el que busquen és la presència d’aigua dolça».

 

D’altra banda, les precipitacions abundants dels últims mesos ha allunyat el fantasma de la sequera que en anteriors campanyes havia danyat la població d’algunes espècies, particularment la perdiu.

 

Entorn de crisi

 

La nova temporada ve marcada, també, per l’entorn de crisi econòmica, que afecta, sobretot, a les activitats professionals del sector, on la caiguda ha estat molt significativa. És el cas dels vedats intensius de caça o les granges de perdius, explica Josep Maria Peris, de Caseres, propietari d’una d’aquestes granges. Descarrega matisa que si hi ha prou cacera la crisi passarà a un segon pla.

 

A. Caralt

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar