Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

GENERALITAT APROVA EL PLA TÈCNIC DE GESTIÓ CINEGÈTICA DE LES ZONES DE CAÇA CONTROLADA DE COLLSEROLAGeneralitat aprova el Pla Tècnic de Gestió Cinegètica de les zones de caça controlada de Collserola

03/10/2014
S’han previst 5 batudes al nostre municipi, des d´octubre i fins al gener, gestionades per les societats de caçadors L’Harmonia i La Ardilla. La primera batuda serà l´11 d´octubre.

La Generalitat de Catalunya va aprovar el 25 de setembre la normativa que regirà la cacera a Collserola la temporada 2014 – 2015 en les dues zones d’aprofitament cinegètic comú, ZCC Collserola Baix Llobregat i Collserola Vallès Occidental. Cerdanyola forma part de la ZCC Collserola Vallès Occidental, amb una superfície del terme municipal inclosa de 288,76 ha. El document diferencia la cacera de senglars, amb l’objectiu de controlar-ne la població, i la caça menor.

 

Per a controlar la població de porc senglar s’autoritza la realització de batudes. Les societats de caçadors cerdanyolenques L'Harmonia i La Ardilla s’encarregaran d’organitzar-les, sempre amb el vist-i-plau del servei de guàrdies del parc de Collserola, Agents Rurals i Policia Local. Les dates previstes per a la seva realització, així com la societat encarregada de muntar-les, són les següents: 11 d’octubre, 20 de desembre i 14 de febrer batuda a càrrec de La Ardilla i els dies 15 de novembre, i 24 de gener batuda a càrrec de L’Harmonia.

 

L’organització d’aquestes batudes comportarà el tancament de seguretat dels camins i zones d’accés. Es senyalitzarà convenientment la realització d’aquesta activitat cinegètica. S’estableix obligatòriament l’horari comprés entre les 8 i les 15 hores per a dur-les a terme. Les batudes en el nostre terme municipal es faran a les àrees del Sot i Turó de Valldaura, Serra de can Gatell, Torrent de can Güell, Torrent de l’Infern; Torrent Font dels caçadors – Turó can Cerdà i Torrent d’en Fotja.

 

Des de l’àrea d’activitats cinegètiques del departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya la cap del servei, Maria Josep Vargas, explica que una de les mesures que s’aplica des de fa anys per control del porc senglar són les batudes. A l’àrea de Collserola, explica Vargas, hi ha diverses àrees de caça, unes gestionades per la Generalitat, altres privades i també hi ha  espais on no es pot caçar però es demanen permisos especials. Però des del departament d’Agricultura insisteix que no només amb l’activitat cinegètica es pot controlar l’espècie i calen altres mesures preventives.

 

Vargas explica que l’increment d’aquesta espècie és una constant a Catalunya però també a la resta d’Espanya i, fins i tot, Europa. Es tracta d’un animal, diu, molt intel·ligent que aprèn molt ràpid i troba de seguida la manera fàcil d’accedir al menjar.

 

Pel que fa a la caça menor, la normativa preveu que les espècies de caça menor objecte d’aprofitament cinegètic per la temporada 2014 – 2015 són el conill, el tudó, la becada i els tords. El mes d'octubre, es podrà caçar els dies 16, 23 i 25; el novembre, els dies 6, 9, 13, 20, 27 i 29; el desembre, l'11, 13 i 18 i el gener de 2015, els dies 8, 15, 17, 22, 29 i 31.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar