Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

EL CABIROL, UNA ESPÈCIE CINEGÈTICA EN EXPANSIÓEl cabirol, una espècie cinegètica en expansió

02/10/2014
Segons dades actuals, aquesta espècie ha experimentat una progressió constant als espais naturals de la plana del nostre país i s´ha de tenir en compte en la gestió de la biodiversitat i la cinegètica.

Aquesta fou una de les conclusions d’una jornada tècnica celebrada recentment a l’Escola Agrària de Tàrrega, en col·laboració amb la Fira del Caçador Ciutat de Tàrrega. La presentació de la jornada va anar a càrrec del president de la Societat de Caçadors de Tàrrega, Benjamí Sala, i Ramon Cuadros, director de l’Escola Agrària.

 

Les dades aportades pel tècnic de Medi Natural, Josep M. López, constaten la progressió amb què el cabirol es va assentant davant la diversitat d’espais naturals que componen la biodiversitat catalana. Sens dubte serà, i ja és, una espècie a tenir en compte en la gestió d’espècies presents als espais naturals de la plana del nostre país i a considerar en la gestió cinegètica futura.

 

D’altra banda, també es va abordar la normativa que requerirà l’acreditació de tot el personal que vulgui realitzar control de depredadors d’espècies cinegètiques i dels mètodes homologats que s’hi poden emprar. Així, es van donar a conèixer els diversos tipus de llaços autoritzats i per a quines espècies de depredadors es poden emprar.

 

Va concloure la darrera ponència Jordi Ruiz, subdirector general d’Activitats Cinegètiques i Pesca Continental, fent una introducció de l’evolució de la societat vers la caça i el món rural per exposar el tema de Declaració de zones d’emergència cinegètica per sobreabundància d’espècies cinegètiques.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar