Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

ENXAMPATS A LES BORGES I CERVIÀ DOS CAÇADORS FURTIUS D’OCELLSEnxampats a les Borges i Cervià dos caçadors furtius d’ocells

26/09/2014

Els Agents Rurals van denunciar a finals del mes d’agost un veí de Barcelona mentre manipulava una xarxa japonesa per caçar ocells fringíl·lids i li van comissar la xarxa i dos reclams de cadernera i de verdum a les Borges Blanques. Els agents van localitzar la xarxa enmig d’una finca a la partida Ascanars. Els animals van ser traslladats al Centre de Recuperació de Vallcalent de Lleida per a la seva recuperació i posterior retorn al medi natural. D’altra banda, el passat mes de juny els agents van enxampar un altre veí de Barcelona a Cervià de les Garrigues per caçar quatre caderneres i sis verdums amb una xarxa abatible i fent ús d’un abeurador artificial.
 


En el transcurs d’un servei d’antifurtivisme d’ocells fringíl·lids, a finals dels mes d’agost, els Agents Rurals van localitzar una xarxa japonesa instal·lada enmig d’una finca a la partida dels “Ascanars”, al terme municipal de les Borges Blanques. Els Agents Rurals van identificar l’autor dels fets, un veí de Barcelona, quan manipulava la xarxa japonesa. El furtiu va ser denunciat per caçar amb arts prohibits i se li va comissar la xarxa, així com també dos reclams de cadernera (Carduelis carduelis) i de verdum (Carduelis chloris). Els animals van ser traslladats al Centre de Recuperació de Vallcalent de Lleida per a la seva recuperació i posterior retorn al medi natural. La ràpida detecció de la xarxa japonesa per part dels agents va impedir que caiguessin més exemplars d’ocells. Aquesta no és l’única actuació d’antifurtivisme a les Garrigues d’aquest tipus, ja que el passat mes de juny ja es va denunciar un altre veí de Barcelona, en aquest cas al terme municipal de Cervià de les Garrigues, per caçar ocells fringíl·lids amb una xarxa abatible i fent ús d’un abeurador artificial. L’ús d’aquests tipus de xarxes il·legals per caçar aus pot comportar sancions de fins a 2.000 euros.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar