Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

LA SUPERPOBLACIÓ DE SENGLARS POSA EN PERILL LA VINYA DE CAL PATILLESLa superpoblació de senglars posa en perill la vinya de Cal Patilles

05/09/2014

Fa tres setmanes que Josep Maria Carreras, propietari de la centenària vinya Cal Patilles –una de les poques que encara queden a Rubí–, demana una solució davant l’entrada, cada 2 o 3 nits, de porcs senglars que no només es mengen el raïm sinó que rosseguen els sarments i fan malbé els ceps, alguns dels quals tenen més de 100 anys. En les dues primeres setmanes d’incursions es va fer malbé la meitat del raïm, just abans de la verema.

Carreras treballa a la vinya com abans ho havien fet el seu pare, el seu avi, i fins i tot el seu besavi, ja que el celler de Cal Patilles, a Can Ximelis, fa vi des del segle XIX: “Com no trobi una solució, hauré de plegar, no vull estar tot l’any treballant per res, em dedico a la vinya per la satisfacció de portar el celler, no és un negoci, de fet perdo diners, però és una tradició familiar que no vull perdre”. El propietari de la finca, que té 2,8 ha de vinyes, subratlla que aquesta és la primera vegada que es troba en una situació similar perquè “no és terreny de senglars, no n’hi ha hagut mai aquí, llebres, guineus i conills sí, però porcs senglars, mai”.

De moment, fa una setmana que dins la finca tres caçadors fan aguait nocturn -una mesura extraordinària amb el permís dels agents rurals- per evitar que els mamífers continuïn fent malbé la collita, però el mal, apunta Carreras “ja està fet”. El propietari de les vinyes considera que aquesta actuació és un “pedaç” i insisteix en què la solució és moure els senglars a un altre territori, ja que la zona de Can Ximelis no és el seu hàbitat natural.

M. CABRERA

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar