Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

UN SENGLAR PROVOCA UN NOU ACCIDENT DE TRÀNSIT ENTRE EL PORT DE LA SELVA I LA SELVA DE MARUn senglar provoca un nou accident de trànsit entre el Port de la Selva i la Selva de Mar

04/09/2014

Un vehicle que circulava la nit de dimarts per la GIV-6121, entre el Port de la Selva i Llançà, va xocar amb un senglar que travessava la via. Com a resultat de l’impacte, el conductor, un veí de Llançà va resultar il·lès, i l’animal tampoc va morir, però el vehicle va patir danys i es va necessitar la presència de Mossos d’Esquadra i dels vigilants de la localitat. Es tracta d’un nou accident de trànsit en el qual s’ha vist implicat un senglar que posa de manifest la necessitat de prendre mesures per fer front a la sobrepoblació d’aquesta espècie salvatge a les comarques de Girona.

Segons fonts del Departament d’Agricultura, els senglars han estat durant el primer trimestre de l'any la principal causa d'accidentalitat a les carreteres gironines i la segona en el segon trimestre «Hi ha molts accidents lleus en els quals es produeixen poc danys a les persones, però que en canvi la mitjana de danys materials és molt alta», assegura el director dels serveis territorials d’agricultura a Girona, Vicenç Estanyol.

L’accident es va produir just l’endemà de l’entrada en vigor de l’estat d’emergència cinegètica a 180 dels 221 municipis de Girona en els quals se supera el llindar d’abundància de senglars. A les comarques de la Garrotxa, l’Alt Empordà i el Pla de l'Estany hi ha una densitat d’entre 17 i 20 exemplars per km2. Per aquest motiu, Estanyol diu que a final de mes es reuniran amb els caçadors per establir una borsa d’uns 23 caçadors voluntaris que vagin a fer batudes, previ consentiment, a aquells vedats on hi hagi una major densitat d’aquests animals. L’objectiu és fer créixer aquesta borsa amb més caçadors per fer front a aquest excés desmesurat de població de senglars, que afecta ja les zones urbanes i periurbanes.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar