Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

ELS AGRICULTORS FAN SERVIR CABLES ELECTRIFICATS PERÒ EN DESCARTEN L’ÚS EN GRANS EXTENSIONSEls agricultors fan servir cables electrificats però en descarten l’ús en grans extensions

28/08/2014
Caçadors i Administració demanen als pagesos que protegeixin els conreus per dificultar l’accés als senglars

Hi ha dues maneres de combatre la superpoblació de senglars que afecta el país. Una és reduir-la mitjançant la caça. L’altra és evitar que augmenti. Tot i que alguns dels factors dels quals depèn la reproductivitat de l’espècie són incontrolables –com les pluges i l’anyada d’aglà– també n’hi ha que depenen directament de l’acció humana. El principal és la facilitat amb què els ungulats poden accedir a aliments.

Tant els caçadors com el departament d'Agricultura insten els pagesos a protegir els terrenys de cultiu. Alguns agricultors instal·len cables electrificats en alguns camps, però neguen que sigui una alternativa viable en conreus extensius pel cost econòmic i laboral que suposa. El coordinador d’UP a l’Anoia, Joan Vidal, descarta l’aplicació de la mesura: «és com si per evitar els accidents de trànsit provocats per senglars es proposés instal·lar cablejat electrificat a banda i banda de les carreteres».

Segons el càlcul aproximat del coordinador al Berguedà d’UP, Toni Bascompte, protegir una hectàrea de conreus amb el pastor elèctric –el nom que rep la instal·lació electrificada, que normalment s’utilitza per controlar els ramats– té un cost d’uns 600 euros: 400 de l'aparell pròpiament dit i 200 del cablejat i els pals. Aquesta instal·lació, segons ell, comportaria al pagès un dia de feina, ja que també cal preparar el terreny per tal que les herbes no entrin en contacte amb el cable.

A.R.T.

Comentaris

Carles Valls Junyent diu: 01/09/2014    
i als caçadors ens posen problemas per tot, nosaltres nomes paga, paga i paga. quin dia arribara que els vedats per caçar el porc senglar siguin de franc ? si tan mal fan que ens deixin caçar en menys cost per nosaltres, hi ha caçadors que no poden pagar els vedats i documentacio que tobligan a portar.


Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar