Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

ENXAMPEN UNS CAÇADORS FURTIUS AMB 46 ARTS PER A LA CAPTURA IL·LEGAL D'OCELLSEnxampen uns caçadors furtius amb 46 arts per a la captura il·legal d'ocells

25/08/2014
Comptaven amb dues xarxes japoneses, quatre paranys tipus cep i quaranta ballestes

Una actuació dels Agents Rurals va acabar amb el desmantellament en una zona agrícola del paratge El Seu de Sant Simó d'un conjunt d'artefactes de caça il·legals per capturar ocells. Concretament, els agents van comissar dues xarxes japoneses, quatre paranys tipus cep i quaranta ballestes.

Els caçadors utilitzaven un camp de conreu de la seva propietat que havien plantat expressament de gira-sols i en què havien construït un abeurador artificial per atraure els animals i facilitar-ne la captura de manera camuflada i molt difícil de veure.

En el moment de la intervenció dels Agents Rurals, algunes de les quaranta ballestes estaven sent utilitzades per a la caça furtiva de les aus. A més, es va localitzar i intervenir un exemplar mort d'ocell fringíl·lid de l'espècie verdum -Carduelis chloris- que penjava d'una de les xarxes japoneses. Les xarxes i la resta d'arts il·legals que es van localitzar a la finca es van desmantellar perquè no hi quedessin més aus atrapades.

Les xarxes només es poden utilitzar amb una autorització excepcional del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) i amb la supervisió dels Agents Rurals. Les infraccions amb resultat de mort de les aus poden ser castigades amb penes de presó d'entre sis mesos i dos anys i una inhabilitació d'entre 3 i 8 anys.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar