Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

SENGLARS A LA PLATJASenglars a la platja

Senglars a la platja

17/07/2014
Un grup de senglars ha sorprès els banyistes a la platja de Cadaqués. És un exemple més de la sobrepoblació d'aquesta espècie que cada cop es mostra més descarada

L'excés de senglars ha obligat, fins i tot, a fer batudes a la ciutat de Girona.

La Generalitat s'ha vist obligada a desplegar un pla de xoc davant la sobrepoblació de senglars que ens deixa imatges com la d'aquest grup a la platja de Cadaqués.

 

De fet, aquests animals volten sense gaire problemes pels barris de la ciutat de Girona, molt a prop del centre, de manera que se'ls pot veure a la Devesa o a tocar del pavelló de Fontajau.

 

El Departament d'Agricultura ha hagut de modificar la normativa per permetre als agents rurals que facin batudes fora de temporada a les àrees de caça privada, si les colles de caçadors que les gestionen no tenen prou capacitat per reduir l'excés de senglars.

 

Si una d'aquestes batudes es fa a una àrea de caça privada que no formi part de la Federació Catalana de Caça, la Generalitat passarà després la factura als seus propietaris.

 

La població de senglar s'ha multiplicat per set en els últims anys provocant importants destrosses als camps. A més del senglar, aquesta mesura s'aplicarà també en cas de sobrepoblació de cabirols o conills, dues espècies que en excés també causen problemes a l'agricultura i la ramaderia.

 

(Fotografia de Sandra Daider (Instagram))

Comentaris

Antonio Jimenez Lopez diu: 22/07/2014    
Eso, los cazadores estamos cansados de que nos pongan impedimentos los del Departament de Ramaraderia y Pesca, y ahora resulta que es que no tenemos capacidad para gestionar la superpoblaciòn de jabalies. No dan permisos, y los que dan te someten a unas limitaciones que no son normales, te prohiben hasta que vayas a hacer tus necesidades fuera del puesto, no se les puede cebar con comida a pesar que la comida no esta considerada en ninguna comunidad como " Producto Atrayente " y te dicen donde tienes que ponerte sin tener ni idea de los pasos de los animales. A ver si por una vez ponen al frente del departament de Ramaraderia y Pesca a alguien que tenga experiencia en la caza y no accedan a ese puesto por politica, estoy seguro que si por una vez fueran coherentes y pusieran al frente a un cazador con experiencia y que sea coherente el problema se arreglaria mucho mas rapido, por que mientras los del departament y los guardias forestales se ocupen del tema, y lo sigan haciendo como dios les da a entender, por que no tienen conocimientos ni de caza ni de gestiòn, Jodidos estamos tanto los cazadores, como el tema de la superpoblaciòn de Jabalies.


Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar