Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

DETECTEN SENGLARS EN ZONES URBANES DE LA ROCA, LLIÇÀ DE VALL I GUALBADetecten senglars en zones urbanes de la Roca, Lliçà de Vall i Gualba

11/07/2014

En els darrers mesos, els Agents Rurals han tingut constància de la presència de senglars de zones urbanes de diversos municipis de la comarca. Ha passat en un parell d’ocasions a la Roca, quan es van veure senglars prop de la deixalleria i al barri de Can Borrell. També a Gualba, prop del càmping Aqua Alba. A Lliçà de Vall, fa unes setmanes, es va detectar un porc senglar a la zona del passeig de l’Església. També passejant-se pels jardins propers a l’església. La Policia Local va ser alertada per la presència de l’animal.

Segons la regidora de Medi Ambient, Núria Banegas, fins ara no s’havia detectat la presència de senglars a prop de l’església. Al poble, on la caça està totalment prohibida, sí que se n’havien trobat a prop de torrents i també travessant per algun punt de la carretera de Granollers a Sabadell. També es produeixen de manera habitual danys a l’agricultura o a parcel·les amb horts. “Quan hi ha moltes queixes contactem amb els Agents Rurals, i ells valoren si és convenient fer alguna batuda”, diu.

Amb tot, segons els Agents Rurals es tracta de situacions excepcionals. “El porc veu molta gent i comença a perdre la por. Molta gent que va a caminar veu senglars i ells no marxen com passava abans”, explica Joan Guillamon, president de la Societat de Caçadors de Santa Eulàlia.

Pere Clos, president de la Comunitat de Regants de Vallfornès, assegura que els porcs s’estan acostumant a viure a prop de les zones on troben aliment amb facilitat, com, per exemple, els camps on es conrea blat de moro. “Els agrada més el menjar dels camps que el de la muntanya. Tornen a zones de bosc embardissades però a prop dels camps”, diu.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar