Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

L'ACUSACIÓ POPULAR DEMANA INHABILITAR DEU ANYS A LA SECRETÀRIA D'ORGANITZACIÓ D'ICVL'acusació popular demana inhabilitar deu anys a la secretària d'organització d'ICV

27/06/2014

El Centre Legal per a la Defensa dels Animals, en la qualitat d'acusació popular, ha demanat deu anys d'inhabilitació per a la secretària d'organització d'ICV, Núria Buenaventura, per un presumpte delicte de prevaricació al concedir llicències per a la caça d'aus amb goma d'enganxar el 2009, quan era directora de Medi Natural de la Generalitat.

 

En el seu escrit d'acusació, el centre considera que l'acusada coneixia que la resolució era il·legal quan va concedir 3.374 llicències per a aquesta caça que, segons xifren, va provocar la mort de 47.248 animals.

 

Sosté, en la mateixa línia que la Fiscalia de Barcelona, que l'ecosocialista va adoptar aquesta decisió després de pressions de la Federació Catalana de Caça i del Síndic de Greuges, Rafael Ribó, de qui destaquen que va ser diputat al Parlament i president del mateix partit que Buenaventura.

 

L'acusació popular demana, tot i això, una inhabilitació superior a la del Ministeri Públic que havia sol·licitat vuit anys i mig, i que en el seu escrit també havia considerat la resolució dictada d'arbitrària i "clarament contrària a la legislació catalana, estatal i europea" malgrat conèixer-la a cada moment.

 

Crítiques a ICV

 

El president del Centre Legal per a la Defensa dels Animals, Daniel Dorado, ha valorat aquest divendres en un comunicat que és una mostra més que "ICV no defensa els animals", i ha recordat que Buenaventura ha tingut el suport dels dirigents del seu partit al llarg de tot el procediment.

 

"Amb el seu comportament podem comprovar, una vegada més, que els ecosocialistes i els defensors dels animals mantenen posicions contràries", conclou Daurat.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar