Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

EL FISCAL DEMANA 8 ANYS I MIG D'INHABILITACIÓ PER A L'EXDIRECTORA DE MEDI NATURAL NÚRIA BUENAVENTURAEl fiscal demana 8 anys i mig d'inhabilitació per a l'exdirectora de Medi Natural Núria Buenaventura

12/06/2014
El ministeri públic l'acusa d'aprovar una resolució sobre la caça amb vesc d'ocells protegits "contrària a la legislació catalana, estatal i europea"

El fiscal demana 8 anys i mig d'inhabilitació especial per a ocupació o càrrec públic per a l'exdirectora general de Medi Natural i exdiputada d'ICV Núria Buenaventura a qui acusa d'un delicte de prevaricació per haver aprovat una resolució que va permetre una prova experimental de caça amb vesc d'ocells fringíl·lids protegits. Segons el fiscal, es tracta d'una resolució "totalment arbitrària i clarament contrària a la legislació catalana, estatal i europea" i sosté que Buenaventura ho sabia "en tot moment". A més, creu que va aprovar la resolució per la "pressió" exercida per la Federació Catalana de Caça.

Segons l'escrit d'acusació del fiscal, l'exdirectora general de Medi Natural va prohibir la caça amb vesc en la temporada de l'any 2008, però va fer "un gir de 360 graus" el juliol del 2009 dictant una resolució "amb la qual aprova una anomenada prova experimental sobre la selectivitat del vesc per a la captura d'ocells fringíl·lids durant el 2009 a Catalunya, mitjançant el procediment d'autoritzacions excepcionals".

El fiscal considera que el "canvi de criteri" de Buenaventura "s'explica per la influència de la pressió exercida per la Federació de Caça a través de la queixa davant del Síndic de Greuges". A més, afegeix que en la resolució del 2009 "es reconeix que es dicta d'acord amb les recomanacions del Síndic de Greuges" i el fiscal recorda que "no pot passar per alt" que Rafael Ribó "és una de les figures clau del partit ICV, al qual pertany l'acusada".

El ministeri públic considera que la resolució és "totalment arbitrària" i "clarament contrària a la legislació catalana, estatal i europea", cosa que "sabia en tot moment". El fiscal afegeix que, a partir d'aquesta resolució, es van autoritzar 3.374 autoritzacions excepcionals per a la captura en viu de pinsans, caderneres, verdums i passerells.

La fiscalia conclou que aquesta "prova experimental" va ser "tant sols la manera amb la qual l'acusada, intencionadament, va voler vestir el que en realitat eren meres autoritzacions de captures il·legals" i que "no tenia cap mena de justificació, ja que no hi havia cap mena de dubte que el mètode de vesc era no selectiu i massiu".

Durant la seva declaració davant del jutge l'abril del 2013, Buenaventura va defensar que va permetre la caça d'aus protegides per fer un estudi d'acord amb les lleis, que contemplen "excepcions" per motius d'investigació o educació.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar