Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS

EL MÓN CINEGÈTIC VALORA POSITIVAMENT L'EXCLUSIÓ DE LA CAÇA DE LA LLEI DE BENESTAR ANIMAL



Federació Catalana de Caça 10/02/2023
El dictamen de la Llei surt envadavant amb l'aprovació de l'esmena transaccional presentada pel PSOE, que va comptar amb el suport d'un 80% del Congrés dels Diputat. També es va aprovar la modificació del Codi Penal en matèria de maltractament animal

La Reial Federació Espanyola de Caça (RFEC), així com la major part del món cinegètic, com la Federació Catalana de Caça, ha valorat molt positivament l'exclusió de l'activitat cinegètica del Projecte de Llei de protecció dels drets i el benestar dels animals, aprovada ahir dijous 9 de febrer al Congrés dels Diputats.


La norma, que ha tirat endavant amb 174 vots a favor, 7 abstencions i 167 en contra, no serà aplicable a l'activitat cinegètica després de l'aprovació del dictamen de la Llei en seu parlamentària amb l'esmena transaccional presentada pel PSOE i recolzada per Partit Popular, Vox, Ciutadans, PNB i altres grups del Congrés, fet que suposa un 80% de la representació parlamentària.



D'aquesta manera, a més de l'activitat cinegètica, la llei no afectarà els esports amb animals o els empleats en activitats professionals, tal com fa mesos que reclama una majoria social de més 600.000 persones del món rural que es van manifestar el 20 de març passat de 2022 als carrers de Madrid per exigir la retirada de la Llei.

 

La Federació Catalana de Caça, en sintonia amb la resta de Federacions autonòmiques i la RFEC, fa una valoració positiva

 

Des de la Federació Catalana de Caça es valora positivament, però amb alguns matisos, l’aprovació al Congrés dels Diputats de la Llei de Benestar Animal amb l’exclusió dels animals de producció, com els gossos de caça. “Han estat uns mesos molt complicats i de molta incertesa on s’ha posat en risc el present i futur de l’activitat cinegètica davant la incertesa jurídica en que es posava al nostre col·lectiu si la Llei s’aprovava sense l’esmena transaccional presentada pel PSOE a la Llei”, manifesta Sergi Sánchez, president de la Federació Catalana de Caça.

 

En aquest sentit, Sergi Sánchez remarca que “per al sector cinegètic és una molt bona notícia l’exclusió dels gossos de caça de la Llei aprovada ahir al Congrés dels diputats, però no podem oblidar que aquesta norma, a més a més de la reforma del codi penal, té un problema d’arrel i compta amb un gran rebuig social, especialment del món rural, veterinari, científic, al posar en greu perill la biodiversitat que suposadament pretén defensar”.

 

El president de la Federació Catalana de Caça recorda que “pel que fa a la defensa de l’activitat cinegètica hem donat un pas endavant, però encara queda molt camí per recórrer. Vull recordar l’esforç i treball realitzat per part de la FCC durant els darrers mesos realitzant un gran nombre de reunions amb les diferents formacions polítiques catalanes per fer-los sabedors de les greus conseqüències derivades d’aquesta Llei -encara més si s’aprovava sense excloure als gossos de caça-, especialment en un territori on la sobrepoblació d’espècies com el senglar, cabirol, conill... són un veritable problema de país. Per aquesta raó, estem satisfets de que la feina feta, defensada sobre dades fefaents i contrastades, hagi servit per aconseguir aquesta fita”.



D'altra banda, el president de la RFEC, Manuel Gallardo, va agraïr el suport de PSOE, PP, Vox, Ciutadans, PNB i altres grups perquè la Llei Animalista “no acabi amb una activitat fonamental a nivell socioeconòmic, cultural i mediambiental com la caça”, assegurant que, “encara que allò ideal és que la llei no hagués tirat endavant per la manca de consens i diàleg amb tots els sectors afectats, el resultat és molt positiu per al sector cinegètic”.


El president de l'Espanyola ha tornat a denunciar els atacs d'odi i els rumors llançats des del ministeri d'Afers Socials i Agenda 2030 per “intentar criminalitzar els caçadors”, i no assumir responsabilitats pel que considera un “engany als seus militants i simpatitzants” en votar a favor de la llei en aquests termes, “cosa que demostra que importen més els seus quiosquets que la suposada protecció de tots els animals”.



APROVADA LA MODIFICACIÓ DEL CODI PENAL


El Congrés dels Diputats també va donar llum verda al Projecte de Llei Orgànica de modificació de la Llei Orgànica 10/1995, del 23 de novembre, del Codi Penal, en matèria de maltractament animal.


Amb 178 vots a favor, 5 abstencions i 165 vots en contra, la iniciativa ha aconseguit així la majoria absoluta requerida pel seu caràcter orgànic, cosa que suposaria un enduriment de les penes per maltractament animal al Codi Penal malgrat les advertències del Consell General del Poder Judicial (CGPC), on s'alertava que l'enduriment de les penes comprometia el principi de proporcionalitat penal.



AMBDÓS PROJECTES, AL SENAT


Després de la seva aprovació al ple del Congrés dels Diputats, tots dos projectes seran remesos ara al Senat on continuaran la seva tramitació parlamentària. Durant els propers dies, la RFEC continuarà treballant amb tots els grups parlamentaris a les dues cambres per continuar millorant els textos legislatius i evitar que limitin l'activitat cinegètica, garantint així la seguretat jurídica per a un sector fonamental del món rural.

 


 

 

La RFEC valora muy positivamente la exclusión de la caza de la Ley de Bienestar Animal

 

  • El dictamen de la Ley sale adelante con la aprobación de la enmienda transaccional apoyada por un 80% del Congreso de los Diputados

 

  • También se aprueba la modificación del Código Penal en materia de maltrato animal, si bien las actividades reguladas por las leyes no son ámbito de su aplicación, su interpretación podría generar inseguridad jurídica

 

  • La Federación Catalana de Caza, en la misma línea que la española valora positivamente para el mundo cinegético la exclusión de los perros de caza de la Ley de Bienestar Animal aprobada ayer en el Congreso

 

La Real Federación Española de Caza (RFEC) ha valorado muy positivamente la exclusión de la actividad cinegética del Proyecto de Ley de protección de los derechos y el bienestar de los animales, que se ha aprobado este jueves 9 de febrero en el Congreso de los Diputados.

 

La norma, que ha salido adelante con 174 votos a favor, 7 abstenciones y 167 en contra, no será de aplicación a la actividad cinegética tras la aprobación del dictamen de la Ley en sede parlamentaria con la enmienda transaccional presentada por el PSOE y apoyada por Partido Popular, Vox, Ciudadanos, PNV y otros grupos del Congreso, lo que supone un 80% de la representación parlamentaria.

 

De esta forma, además de la actividad cinegética, la ley no afectará a los deportes con animales o a los empleados en actividades profesionales, tal y como lleva meses reclamando una mayoría social de más 600.000 personas del mundo rural que se manifestaron el pasado 20 de marzo de 2022 en las calles de Madrid para exigir la retirada de la Ley.

 

La Federación Catalana de Caza, en sintonía con el resto de Federaciones autonómicas y la RFEC, hace una valoración positiva

 

Desde la Federación Catalana de Caza se valora positivamente, pero con algunos matices, la aprobación en el Congreso de los Diputados de la Ley de Bienestar Animal con exclusión de los animales de producción, como los perros de caza. “Han sido unos meses muy complicados y de mucha incertidumbre en donde se ha puesto en riesgo el presente y futuro de la actividad cinegética ante la incertidumbre jurídica en que se ponía a nuestro colectivo si la Ley se aprobaba sin la enmienda transaccional presentada por el PSOE en la Ley”, manifiesta Sergi Sánchez, presidente de la Federación Catalana de Caza.

 

En este sentido, Sergi Sánchez remarca que “para el sector cinegético es muy buena noticia la exclusión de los perros de caza de la Ley aprobada ayer en el Congreso de los diputados, pero no podemos olvidar que esta norma, además de la reforma del código penal, tiene un problema de raíz y cuenta con un gran rechazo social, especialmente del mundo rural, veterinario, científico, al poner en grave peligro la biodiversidad que supuestamente pretende defender”.

 

El presidente de la Federación Catalana de Caza recuerda que “en cuanto a la defensa de la actividad cinegética hemos dado un paso adelante, pero todavía queda mucho camino por recorrer. Quiero recordar el esfuerzo y trabajo realizado por parte de la FCC durante los últimos meses realizando un gran número de reuniones con las diferentes formaciones políticas catalanas para hacerles sabedores de las graves consecuencias derivadas de esta Ley -aún más si se aprobaba sin excluir a los perros de caza-, especialmente en un territorio donde la sobrepoblación de especies como el jabalí, corzo, conejo... son un verdadero problema de país. Por ello, estamos satisfechos de que el trabajo realizado, defendido sobre datos fehacientes y contrastados, haya servido para conseguir este objetivo”.

 

Por su parte, el presidente de la RFEC, Manuel Gallardo, agradeció el apoyo de PSOE, PP, Vox, Ciudadanos, PNV y otros grupos para que la Ley Animalista “no acabe con una actividad fundamental a nivel socioeconómico, cultural y medioambiental como la caza”, asegurando que, “aunque lo ideal es que la ley no hubiera salido adelante por la falta de consenso y diálogo con todos los sectores afectados, el resultado es muy positivo para el sector cinegético”.

 

El presidente de la RFEC, Manuel Gallardo, ha agradecido el apoyo de PSOE, PP, Vox, Ciudadanos, PNV y otros grupos para que la Ley Animalista “no acabe con una actividad fundamental a nivel socioeconómico, cultural y medioambiental como la caza”, asegurando que, “aunque lo ideal es que la ley no hubiera salido adelante por la falta de consenso y diálogo con todos los sectores afectados, el resultado es muy positivo para el sector cinegético”.

 

Por otro lado, Gallardo ha vuelto a denunciar los ataques de odio y los bulos lanzados desde el ministerio de Asuntos Sociales y Agenda 2030 para “intentar criminalizar a los cazadores”, y no asumir responsabilidades por lo que considera un “engaño a sus militantes y simpatizantes” al votar a favor de la ley en estos términos, 'lo que demuestra que importan más sus chiringuitos que la supuesta protección de todos los animales”.

 

APROBADA LA MODIFICACIÓN DEL CÓDIGO PENAL

 

El Congreso de los Diputados también ha dado luz verde al Proyecto de Ley Orgánica de modificación de la Ley Orgánica 10/1995, de 23 de noviembre, del Código Penal, en materia de maltrato animal.

 

Con 178 votos a favor, 5 abstenciones y 165 votos en contra, la iniciativa ha logrado así la mayoría absoluta requerida por su carácter orgánico, lo que supondría un endurecimiento de las penas por maltrato animal en el Código Penal a pesar de las advertencias del Consejo General del Poder Judicial (CGPC), donde se alertaba de que el endurecimiento de las penas comprometía el principio de proporcionalidad penal.

 

AMBOS PROYECTOS, AL SENADO

 

Tras su aprobación en el pleno del Congreso de los Diputados, ambos proyectos serán remitidos ahora al Senado donde continuarán su tramitación parlamentaria. Durante los próximos días, la RFEC continuará trabajando con todos los grupos parlamentarios en ambas cámaras para continuar mejorando los textos legislativos y evitar que limiten la actividad cinegética, garantizando así la seguridad jurídica para un sector fundamental del mundo rural.

 





Comentaris



No hi han comentaris.




Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader




<< Tornar