Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS

ENTRA EN VIGOR L’OBLIGATORIETAT DE COMUNICAR A LA GENERALITAT LA CELEBRACIÓ DE BATUDES EN APC'S SITUADES EN ESPAIS PROTEGITS I PARCS NATURALSEntra en vigor l’obligatorietat de comunicar a la Generalitat la celebració de batudes en APC's situades en Espais Protegits i Parcs Naturals

01/12/2022
Les Societats que realitzin batudes en APC’s situades total o parcialment dins d’Espais Protegits i Parcs Naturals hauran de comunicar al DACC la realització de les mateixes amb antelació a través d’una comunicació creada a tal efecte per la Generalitat.

Tal com es va acordar al darrer Consell de Caça amb els responsables del DACC des d’aquest dijous 1 de desembre de 2022 és d’obligat compliment comunicar amb antelació les batudes de caça major que es duguin a terme a les APC's dins d’Espais Protegits i Parcs Naturals

 

Per realitzar aquesta comunicació s’haurà d’utilitzar un formulari tipus, adjuntem enllaç. Us facilitem també un vídeo tutorial explicatiu amb les indicacions precises per dur a terme aquesta tramitació d’una manera correcta.

 

Enllaç aplicatiu comunicació de batudes

 

Enllaç video tutorial

 

 

Per tal que la comunicació a través del formulari sigui efectiva, caldrà que prèviament per part de cada colla es registrin una o dues persones mitjançant el seu DNI.

 

Des de la Federació Catalana de Caça volem destacar que en cap moment ens hem posicionat en contra de facilitar amb antelació la informació relativa a la celebració de les batudes de caça en temps i forma raonable, ans al contrari (fins i tot, vam invertir vora 50.000 euros en la creació d’una APP específica per fer-ho que van oferir a la Generalitat, sense que fessi ús de la mateixa).

 

Així mateix, destacar que en tot moment hem vetllat per preservar la seguretat jurídica dels caçadors/es a l’hora de comunicar aquestes batudes, una circumstància, que amb l’actual sistema de comunicació generat per la Generalitat es compleix, quelcom que abans no succeïa.

 

Recordem, que cal comunicar la celebració de la batuda amb anterioritat a la seva celebració (com a molt tard cinc minuts abans del seu inici). El fet d’informar sobre la celebració de la batuda no impedeix que, per les circumstàncies que siguin, com la manca d’exemplars a la zona escollida, es pugui moure la batuda a una altra zona, sense la necessitat de realitzar cap altra comunicació. Tampoc passarà res en el supòsit d’haver comunicat una batuda i que aquesta no es dugui dut a terme, en aquest cas tampoc caldrà fer res al respecte.

 

Missatge de Sergi Sanchez, president de la FCC, al respecte de l’obligatorietat de comunicar des de l’1 de desembre la celebració de batudes de caça.

 

Enllaç video Sergio Sánchez

 

 

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar