Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS

LA RFEC DEFENSARÀ ELS INTERESSOS DE LA CAÇA EN LA TRAMITACIÓ PARLAMENTÀRIA DE LA LLEI DE DRETS DELS ANIMALSFederació Catalana de Caça 21/10/2022
Manuel Gallardo compareixerà davant de la Comissió de Drets Socials on es debatran les esmenes parcials. La RFEC denuncia que la Mesa de la Comissió impedeix la participacío de 30 entitats, experts i col·legis professionals

La Reial Federació Espanyola de Caça (RFEC) a través del seu president, Manuel Gallardo, defensarà els interessos dels caçadors i caçadores al Congrés dels Diputats a través d'una compareixença a la Comissió de Drets Socials i Polítiques Integrals de la Discapacitat on es debatran les esmenes parcials a la llei.

 

Tot i que la Mesa de la Comissió, que ha comptat amb els vots a favor del PSOE i Podem, ha rebutjat la sol·licitud de 30 entitats, experts i col·legis professionals afectats per la Llei, el sector cinegètic sí que tindrà veu a la Cambra Baixa on exposarà tots els motius pels quals la norma pretén limitar i acabar amb la caça tal com la coneixem, i per tant cal canviar-la.

 

Des de la RFEC denunciem que la Mesa de la Comissió no vulgui escoltar tots els sectors afectats per una norma que neix ja fracassada i és una de les més contestades de la història. De fet, ha rebut més de 6.000 al·legacions, compta amb el rebuig de més de 800 firmes presentades per científics, o l'oposició d'altres sectors afectats com juristes, veterinaris, ramaders, esportistes i més de 800.000 persones del món rural que es van manifestar passat 20 de març a Madrid.

 

TRÀMIT PARLAMENTARI

 

Després del rebuig, al Ple del 6 d'octubre passat, a les esmenes a la totalitat del PP, VOX i PNB a la Llei, la seva tramitació es troba en el període de presentació de noves esmenes parcials fins al proper 26 d'octubre perquè posteriorment es puguin debatre a la Comissió de Drets Socials i Polítiques Integrals a la Discapacitat.

 

La Federació recorda que, entre les esmenes presentades fins ara, el PSOE va registrar una esmena parcial on s'exclouen d'aquesta Llei els gossos de caça, rehales i animals auxiliars de la caça, tal com es va comprometre amb el sector cinegètic. Des de l'entitat federativa s'apel·la a la responsabilitat dels diferents partits polítics perquè tinguen en compte la importància del sector a nivell social, econòmic i mediambiental a l'hora de modificar o rebutjar la llei.

 


 

 

La RFEC defenderá los intereses de los cazadores en la tramitación parlamentaria de la Ley de Derechos de los Animales

 

La Real Federación Española de Caza (RFEC) a través de su presidente, Manuel Gallardo, defenderá los intereses de los cazadores en el Congreso de los Diputados a través de una comparecencia en la Comisión de Derechos Sociales y Políticas Integrales de la Discapacidad donde se debatirán las enmiendas parciales a la ley.

 

A pesar de que la Mesa de la Comisión, que ha contado con los votos a favor del PSOE y Podemos, ha rechazado la solicitud de 30 entidades, expertos y colegios profesionales afectados por la Ley, el sector cinegético sí tendrá voz en la Cámara Baja donde expondrá todos los motivos por los que la norma pretende limitar y acabar con la caza tal y como la conocemos, y por lo tanto es necesario cambiarla.

 

Desde la RFEC denunciamos que la Mesa de la Comisión no quiera escuchar a todos los sectores afectados por una norma que nace ya fracasada y es una de las más contestadas de la historia. De hecho, ha recibido más de 6.000 alegaciones, cuenta con el rechazo de más de 800 firmas presentadas por científicos, o la oposición de otros sectores afectados como juristas, veterinarios, ganaderos, deportistas y más de 800.000 personas del mundo rural que se manifestaron el pasado 20 de marzo en Madrid.

 

TRÁMITE PARLAMENTARIO

 

Tras el rechazo, en el Pleno del pasado 6 de octubre, a las enmiendas a la totalidad del PP, VOX y PNV a la Ley, su tramitación se encuentra en el periodo de presentación de nuevas enmiendas parciales hasta el próximo 26 de octubre para que posteriormente se debatan en la Comisión de Derechos Sociales y Políticas Integrales a la Discapacidad.

 

La Federación recuerda que, entre las enmiendas presentadas hasta la fecha, el PSOE registró una enmienda parcial donde se excluyen de esta Ley a los perros de caza, rehalas y animales auxiliares de la caza, tal y como se comprometió con el sector cinegético. Desde la entidad federativa se apela a la responsabilidad de los distintos partidos políticos para que tengan en cuenta la importancia del sector a nivel social, económico y medioambiental a la hora de modificar o rechazar la Ley.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar