Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS

JUNTS PER CATALUNYA PROPOSA L’EXCLUSIÓ DELS ANIMALS AUXILIARS DURANT L’ACCIÓ DE CAÇA DE LA LLEI DE DRETS ANIMALSJunts per Catalunya proposa l’exclusió dels animals auxiliars durant l’acció de caça de la Llei de Drets Animals

04/10/2022
Sergio Sánchez, president de la Federació Catalana de Caça, es va reunir aquest dilluns amb Pilar Calvo, diputada de Junts per Catalunya al Congrés i Maite Rivero, senadora, per parlar i conèixer el parer del seu partit sobre aquesta pol·lèmica llei.

Sergio Sánchez, president de la Federació Catalana de Caça, es va reunir aquest dilluns amb Pilar Calvo, diputada de Junts per Catalunya al Congrés i Maite Rivero, senadora, per manifestar la preocupació del sector cinegètic davant l’actual redactat de l’anomenada Llei de Drets Animals. Les representants de Junts van transmetre la voluntat del seu partit de presentar una esmena per tal d’excloure de la Llei als animals auxiliars de caça durant l’acció de caça.

 

Les oficines de la Federació Catalana de Caça van acollir aquest dilluns una reunió de treball amb la participació del president de la Federació Catalana de Caça, gerent de l’entitat, amb les representats al Congrés dels Diputats i del Senat a Madrid, Pilar Calvo i Maite Rivero. En el decurs de la trobada, també es va afegir, de manera telemàtica, el diputat Josep Rull.

 

Una reunió monotemàtica centrada en la Llei de Protecció, Drets i Benestar Animal i en conèixer el parer i posicionament de Junts per Catalunya al respecte d’aquest polèmic avantprojecte de Llei. En primera instància, els representants federatius van transmetre a les seves homologues de Junts la preocupació del sector cinegètic per la possible aprovació d’aquesta llei; un text, d’acord al seu actual redactat, que envaeix competències autonòmiques, genera inseguretat jurídica i té en contra a experts juristes i científics, professionals, sectors afectats i a gran part de la societat i que “de facto” suposaria la desaparició de la caça. Per aquests motius, el president de la Federació Catalana va demanar a les senyores Calvo i Rivero el suport de Junts per Catalunya per posar fre a aquest avantprojecte de Llei de Drets dels Animals impulsat pel Ministeri de Drets Socials, per la clara amenaça que suposa per a la caça, el món rural i els propis animals que diu defensar.  

 

En el decurs de la trobada es van analitzar i valorar els punts més conflictius d’aquesta llei. En aquest sentit, les representants de Junts per Catalunya van manifestar que el seu partit no es planteja una esmena a la seva totalitat, si no que volen buscar un punt d’equilibri i realitzar esmenes sobre punts concrets del seu articulat. Pel que fa a la petició explícita realitzada per part de la FCC d’excloure als animals auxiliars de la caça de la Llei, el posicionament de Junts al respecte és el de limitar la seva exclusió, stricto sensu, a l’acció de caça.

 

Aquest dimecres conclou el termini per a la presentació d’al·legacions a aquesta Llei (que ja ha  rebut més de 6.000 al·legacions, a més de la presentació de tres esmenes a la totalitat per part de les formacions polítiques PNV, PP i VOX.

 


 

Junts per Catalunya propone la exclusión de los animales auxiliares durante la acción de caza de la Ley de Derechos Animales

 

Sergio Sánchez, presidente de la Federación Catalana de Caza, se reunió este lunes con Pilar Calvo, diputada de Junts per Catalunya en el Congreso y Maite Rivero, senadora, para manifestar la preocupación del sector cinegético ante el actual redactado de la llamada Ley de Derechos Animales. Las representantes de Junts transmitieron la voluntad de su partido de presentar una enmienda para excluir de la Ley a los animales auxiliares de caza durante la acción de caza.

 

Las oficinas de la Federación Catalana de Caza acogieron este lunes una reunión de trabajo con la participación del presidente de la Federación Catalana de Caza y el gerente de la entidad, con las representantes en el Congreso de los Diputados y del Senado en Madrid, Pilar Calvo y Maite Rivero. En el transcurso del encuentro, también se añadió, de forma telemática, el diputado Josep Rull.

 

Una reunión monotemática centrada en la Ley de Protección, Derechos y Bienestar Animal y en conocer el parecer y posicionamiento de Junts per Catalunya al respecto de este polémico anteproyecto de Ley. En primera instancia, los representantes federativos transmitieron a sus homologas de Junts la preocupación del sector cinegético por la posible aprobación de esta ley; un texto, de acuerdo a su actual redactado, que invade competencias autonómicas, genera inseguridad jurídica y tiene en contra a expertos juristas y científicos, profesionales, sectores afectados y a gran parte de la sociedad y que 'de facto' supondría la desaparición de la caza. Por dichos motivos, el presidente de la Federación Catalana pidió a las señoras Calvo y Rivero el apoyo de Junts per Catalunya para poner freno a este anteproyecto de Ley de Derechos de los Animales impulsado por el Ministerio de Derechos Sociales, por la clara amenaza que supone para a la caza, el mundo rural y los propios animales que dice defender.

 

En el transcurso del encuentro se analizaron y valoraron los puntos más conflictivos de esta ley. En este sentido, las representantes de Junts per Catalunya manifestaron que su partido no se plantea una enmienda a su totalidad, sino que quieren buscar un punto de equilibrio y realizar enmiendas sobre puntos concretos de su articulado. En cuanto a la petición explícita realizada por parte de la FCC de excluir a los animales auxiliares de la caza de la Ley, el posicionamiento de Junts al respecto es el de limitar su exclusión, stricto sensu, a la acción de caza.

 

Este miércoles concluye el plazo para la presentación de alegaciones a esta Ley (que ya ha recibido más de 6.000 alegaciones, además de la presentación de tres enmiendas a la totalidad por parte de las formaciones políticas PNV, PP i VOX

 

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar