Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

EL GOVERN AMPLIA EL PERÍODE DE CAÇA DE CONILL EN 4 COMARQUES DE LLEIDAEl Govern amplia el període de caça de conill en 4 comarques de Lleida

24/05/2014
Es passa dels quatre als sis mesos i mig a les Garrigues, el Pla d’Urgell, el Segrià i l’Urgell. Per combatre els danys a cultius i reduir les batudes extraordinàries

La Generalitat ha aprovat prolongar el període hàbil de caça del conill a les comarques de les Garrigues, el Segrià, el Pla d’Urgell i l’Urgell, que actualment se situa en quatre mesos, fins als sis mesos i mig, entre el 12 d’octubre i el 15 d’abril, amb l’objectiu de combatre els danys a cultius provocats per plagues de conills. La mesura s’introdueix en l’ordre de vedes que fixa els períodes hàbils per caçar els anys 2014 i 2015, i forma part del pla de xoc de la Generalitat contra la sobrepoblació de conills i senglars.

Des de la Federació de Caça a Lleida van apuntar ahir que la mesura evitarà que se sol·licitin més de 300 batudes extraordinàries per abatre conills en aquestes comarques de Lleida. El president a Lleida, JaumeTeixidó, va apuntar que aquesta ampliació va ser sol·licitada en el Consell de Caça de Catalunya. “Ens alegra que ara se satisfaci la nostra petició, fa temps que l’estàvem esperant”, va explicar Teixidó. Així mateix, va apuntar que amb aquestes caces es podrà frenar la superpoblació incontrolada en algunes de les zones més afectades de Lleida i també frenar els danys a cultius. L’alternativa fins al moment era obtenir els permisos per abatre aquesta espècie fora de la temporada a iniciativa de societats de caçadors.

En referència amb els senglars, l’any passat ja es va introduir la possibilitat de sol·licitar, a través d’internet i amb un tràmit simplificat, autoritzacions especials per caçar-ne al llarg dels mesos d’estiu allà on es van corroborar perjudicis a l’agricultura.

Així mateix, a partir d’aquesta setmana la Generalitat també pot declarar una zona d’emergència cinegètica allà on els conills i senglars ocasionin danys a cultius i els gestors de les àrees privades (caçadors locals) no puguin reduir el nombre d’animals.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar