Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS

LES FEDERACIONS DE CAÇA DE TOT L’ESTAT ANUNCIEN IMMINENTS MOBILITZACIONS SI LA LLEI ANIMALISTA NO EXCLOU LA CAÇALes Federacions de Caça de tot l’Estat anuncien imminents mobilitzacions si la Llei Animalista no exclou la caça

12/08/2022
El sector cinegètic se sent traït i prepara mobilitzacions contra el PSOE per incomplir el compromís d'excloure la caça del projecte de Llei de Drets dels Animals

La Reial Federació Espanyola de Caça (RFEC) adverteix que les federacions de caça del conjunt de l’Estat iniciaran imminents mobilitzacions i tornaran a portar la “marea taronja” de caçadors/es als carrers, com ja va passar el 20 de març, si no s'exclou l'activitat cinegètica del projecte de Llei de Drets dels Animals que el Consell de Ministres del Govern d'Espanya va aprovar l'1 d'agost passat i que suposaria la fi de la caça en sotmetre-la a una gravíssima situació d´indefensió jurídica.

 

Així, la RFEC i les Federacions Autonòmiques, que des de l'aprovació del projecte de Llei Animalista l'1 d'agost passat han creat una comissió de treball específica per elaborar un full de ruta contra un text que seria letal per a l'activitat, han acordat elaborar un calendari de reivindicacions i mobilitzacions a peu de carrer per protestar directament contra la postura del PSOE, que ha incomplert totes les promeses i acords en relació amb l'exclusió de la caça d'aquest projecte de Llei de Drets dels Animals.

 

Cal recordar que el 29 de març passat, després d'una reunió de treball celebrada amb la RFEC a la seva seu nacional, el PSOE es va comprometre a excloure els animals auxiliars de la caça de l'Avantprojecte de Llei de Drets dels Animals. Per part dels socialistes, a aquesta trobada van acudir Santos Cerdán, secretari d'Organització del PSOE, i Juan Francisco Serrano, portaveu d'Agricultura del PSOE al Congrés dels Diputats. Precisament, el mateix Juan Francisco Serrano va afirmar públicament el 23 de juny passat en una Jornada de Benestar Animal, organitzada per la Fundació Artemisan i El Mundo, que la postura del PSOE seria “que els animals auxiliars de caça quedin fora de l'esborrany. No podem comparar un animal auxiliar de caça com és el del medi rural amb un animal de companyia com és el d'una ciutat”.

 

Tot i això, en el text aprovat posteriorment l'1 d'agost pel Consell de Ministres no s'exclou a la caça ni es tenen en compte aquestes consideracions. Aquest incompliment manifest dels compromisos adquirits i la manca de respecte al sector cinegètic han generat una profunda indignació entre els caçadors de tota Espanya, que es mobilitzaran contra un projecte de llei elaborat sense consens i contra la deriva anticaça del PSOE.

 

En aquest sentit, la comissió creada per la RFEC i les Federacions Autonòmiques està elaborant un full de ruta per coordinar les accions reivindicatives a peu de carrer que se celebraran properament, alhora que es recull el suport d'altres sectors davant del fort rebuig social que ha generat una Llei Animalista que compta amb l'oposició del món rural, col·legis veterinaris, científics, ecologistes i conservacionistes i associacions i activitats unides al voltant de la natura i els animals.

 


 

Las Federaciones de Caza de todo el país anuncian inminentes movilizaciones si la Ley Animalista no excluye a la caza

 

El sector cinegético se siente traicionado y prepara movilizaciones contra el PSOE por incumplir el compromiso de excluir a la caza del proyecto de Ley de Derechos de los Animales

 

La Real Federación Española de Caza (RFEC) advierte de que las federaciones de caza de todo el país iniciarán inminentes movilizaciones y volverán a llevar la “marea naranja” de cazadores y cazadoras a las calles, como ya ocurrió el 20 de marzo, si no se excluye a la actividad cinegética del proyecto de Ley de Derechos de los Animales que el Consejo de Ministros del Gobierno de España aprobó el pasado 1 de agosto y que supondría el fin de la caza al someterla a una gravísima situación de indefensión jurídica.

 

Así, la RFEC y las Federaciones Autonómicas, que desde la aprobación del proyecto de Ley Animalista el pasado 1 de agosto han creado una comisión de trabajo específica para elaborar una hoja de ruta contra un texto que sería letal para la actividad, han acordado elaborar un calendario de reivindicaciones y movilizaciones a pie de calle para protestar directamente contra la postura del PSOE, que ha incumplido todas sus promesas y acuerdos en relación a la exclusión de la caza de este proyecto de Ley de Derechos de los Animales.

 

Cabe recordar que el pasado 29 de marzo, tras una reunión de trabajo celebrada con la RFEC en su sede nacional, el PSOE se comprometió a excluir a los animales auxiliares de la caza del Anteproyecto de Ley de Derechos de los Animales. Por parte de los socialistas, a este encuentro acudieron Santos Cerdán, secretario de Organización del PSOE, y Juan Francisco Serrano, portavoz de Agricultura del PSOE en el Congreso de los Diputados. Precisamente, el propio Juan Francisco Serrano afirmó públicamente el pasado 23 de junio en una Jornada de Bienestar Animal, organizada por la Fundación Artemisan y El Mundo, que la postura del PSOE sería “que los animales auxiliares de caza queden fuera del borrador. No podemos comparar un animal auxiliar de caza como es el del medio rural con un animal de compañía como es el de una ciudad”.

 

Sin embargo, en el texto aprobado posteriormente el 1 de agosto por el Consejo de Ministros no se excluye a la caza ni se tienen en cuenta estas consideraciones. Este incumplimiento manifiesto de los compromisos adquiridos y la falta de respeto al sector cinegético han generado una profunda indignación entre los cazadores de toda España, que se movilizarán contra un proyecto de Ley elaborado sin consenso y contra la deriva anticaza del PSOE.

 

En este sentido, la comisión creada por la RFEC y las Federaciones Autonómicas está elaborando una hoja de ruta para coordinar las acciones reivindicativas a pie de calle que se celebrarán próximamente, a la vez que se recaba el apoyo de otros sectores ante el fuerte rechazo social que ha generado una Ley Animalista que cuenta con la oposición del mundo rural, colegios veterinarios, científicos, ecologistas y conservacionistas y asociaciones y actividades unidas en torno a la naturaleza y los animales.

 

 

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar