Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

ELS CAÇADORS HAURAN DE RECOLLIR‹IMMEDIATAMENT» ELS CARTUTXOS DEL TERRAEls caçadors hauran de recollir«immediatament» els cartutxos del terra

23/05/2014
El Govern modifica les ordres d’anys anteriors, quan només obligava les colles a collir els tubs sense especificar quan ho havien de fer

El Govern obliga els caçadors a recollir «immediatament» del terra els cartutxos després de les batudes. Aquesta és una de les modificacions de la normativa de la temporada de caça per aquest any. Concretament, en un anunci publicat al Diari Oficial de la Generalitat –DOGC–, el Departament d’Agricultura declara «obligatòria la recollida immediata de terra dels cartutxos utilitzats durant la jornada de caça en qualsevol modalitat de cacera».

Els caçadors estan obligats pel Govern a deixar els boscos nets de cartutxos des de fa anys. Tanmateix, fins ara les indicacions de la conselleria no especificaven quan havien de recollir els tubs. Els canvis introduïts en la normativa de caça de 2014 inclouen ara la clàusula «immediatament» amb l’objectiu de fer un compliment més estricte de la normativa.

A banda d’això, un any més els organitzadors de les caceres hauran de col·locar en els camins i pistes forestals que donen accés a la zona de batuda senyals visibles per avisar de les caceres. Aquests seran cartells de xapa metàl·lica amb símbols específics. Hauran de col·locar-se abans de l'inici de la batuda i es retiraran com a màxim 12 hores després de finalitzarla.

L’emergència cinegètica
La normativa de caça també inclou aquest any una important novetat: la potestat dels directors territorials per declarar l’emergència cinegètica en aquells territoris on hi hagi superpoblació d’espècies com ara senglars.

El sindicat Unió de Pagesos va celebrar que el departament d’Agricultura ja pugui declarar a partir d’avui aquesta emergència. En aquest sentit, recorda que la mesura es va incorporar, a proposta del sindicat, a la Llei de mesures fiscals, financeres i del sector públic el desembre de 2013 amb l’objectiu d’habilitar a l’administració per decidir actuacions de caça com a mesures excepcionals per reduir la sobrepoblació de fauna salvatge si aquesta produeix danys a l’agricultura i en cas de manca d’actuació de les persones que, segons la legislació en matèria de caça, són responsables dels danys causats per les espècies cinegètiques.

La densitat establerta pel Departament d’Agricultura per als senglars com a llindar per poder declarar zones d’emergència cinegètica és de vuit exemplars per quilòmetre quadrat durant la temporada de caça. El sindicat recorda que en algunes zones de Girona la densitat d’aquests animals oscil·la entre els 15 i els 17,5 senglars per quilòmetre quadrat, és a dir, més del doble del mínim establert.

LA XIFRA

17,5 SENGLARS
Per quilòmetre quadrat a Girona Unió de Pagesos calcula que en algunes zones de les comarques gironines hi ha 17,5 senglars per km2. L’emergència cinegètica es declara a partir de 8 senglars per km2.

 

F.BENEJAM

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar