Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

CONDEMNA PER CAÇAR OCELLS AMB XARXES IL·LEGALSCondemna per caçar ocells amb xarxes il·legals

21/05/2014
Dos caçadors que van ser sorpresos pels agents rurals atrapant caderneres a la partida de Torres de Sanui van acceptar ahir una pena i evitaran la presó

Un jutjat de Lleida va condemnar ahir a una pena que no implicarà l’ingrés a la presó un veí de Lleida i un altre de Cassà de la Selva que van ser sorpresos pels agents rurals quan caçaven ocells amb una xarxa il·legal a la partida deTorres de Sanui. Els fets van ocórrer el 25 d’agost del 2012, quan els agents rurals van interceptar dos homes que havien instal·lat una xarxa japonesa en aquesta partida de Lleida per caçar ocells. Aquesta mena d’eines estan prohibides per caçar ocells al considerar-se que són un mètode massiu i que no selecciona el tipus d’animal que pot quedar atrapat a la xarxa. Així mateix, aquestes són pràcticament invisibles per als ocells.

En el cas que va arribar ahir a judici, els agents rurals van sorprendre els dos acusats quan ja havien atrapat dos caderneres. Per aquest motiu,  van ser denunciats per un delicte contra la fauna de l’article 336 del Codi Penal. La norma castiga amb penes de fins a dos anys de presó aquest tipus de pràctica. En el judici dut a terme ahir en un jutjat penal de Lleida els dos acusats van reconèixer els fets i van acceptar una pena que no comportarà l’ingrés a la presó, segons van explicar fonts judicials. Es tracta de la segona condemna per la utilització d’aquesta mena de xarxes prohibides dictada pels jutjats de Lleida aquest any. Al gener un veí de Benavent de Segrià va ser condemnat a quatre mesos de presó per haver caçat ocells fringíl·lids amb una xarxa japonesa il·legal a Almacelles. L’acusat havia instal·lat una xarxa de deu metres i va captar vuit animals.

Codi Penal. El Codi Penal castiga amb penes de fins a dos anys de presó la caça d’animals amb eines prohibides, comés el cas de les xarxes japoneses. Aquest sistema no selecciona els animals que queden atrapats a la xarxa.

Antecedent. El mes de gener passat un veí de Benavent va ser condemnat a quatre mesos de presó per utilitzar una xarxa japonesa en una finca d’Almacelles. L’acusat havia atrapat vuit ocells mitjançant aquest sistema i va ser denunciat pels agents rurals que el van sorprendre.

Vigilància. Els agents rurals van intensificar fa un parell d’anys la lluita contra aquest sistema de caça d’ocells, la majoria fringíl·lids. Aquests animals, protegits per la legislació, són molt apreciats per a la seua participació en concursos de cant.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar