Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

AGRICULTURA COBRARÀ PER LES BATUDES DE SENGLARS EN ÀREES DE CAÇA PRIVADESAgricultura cobrarà per les batudes de senglars en àrees de caça privades

20/05/2014
En reserves que no estiguin federades i només en casos d’emergència cinegètica

El departament d’Agricultura cobrarà per primera vegada per les batudes extraordinàries de senglars i conills que facin els agents rurals en àrees privades de caça, que no formin part de la Federació Catalana de Caça i es trobin en una zona d’emergència cinegètica. Aquesta setmana entrarà en vigor el decret de la Generalitat que permetrà declarar zones d’emergència cinegètica aquelles comarques de Catalunya on hi hagi una sobrepoblació de senglars i conills. L’objectiu és prevenir i minimitzar els danys en l’activitat agrària, ramadera i de la seguretat viària, principalment a les zones on el sistema ordinari de control d’aquestes espècies no sigui eficaç, com les batudes en la temporada de caça i les mesures de prevenció que es duen a terme durant l’any.

Aquesta mesura forma part del pla de xoc de la Generalitat contra la sobrepoblació de senglars i determina en quins supòsits es duran a terme, de manera subsidiària, les mesures excepcionals de gestió dels vedats privats de caça. Així mateix, les reserves que formen part de la Federació Catalana de Caça han arribat a un acord amb la Generalitat per continuar treballant conjuntament i ajudar a gestionar la sobrepoblació d’aquestes espècies.

El subdirector d’activitats Cinegètiques del departament d’Agricultura, Jordi Ruiz, va explicar que el 85% dels vedats de caça són privats i, d’aquests, dos de cada deu no estan federats, “i acostumen a ser ajuntaments o empreses”, va assenyalar.

Encara així, va destacar que la mesura no pretén recaptar sinó “administrar amb seny i gestionar les mesures més eficaces per reduir la sobrepoblació en casos extrems”, va dir.

Procediment per declarar les zones d’emergència cinegètica


Els directors dels serveis territorials d’Agricultura seran els que declararan l’emergència quan hi hagi 8 senglars per km2 de densitat mitjana durant la temporada de caça. En el cas dels conills, una població de 50 espècies per km2 de densitat mitjana hivernal, o més de 50, d’acord amb la mitjana de captures de l’última temporada de caça. Per a la resta d’espècies cinegètiques o no protegides, quan existeixi un número elevat de queixes per danys al sector primari i terrenys forestals.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar