Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS

MÉS DE 125 TROFEUS DE CAÇA HOMOLOGATS DE MANERA OFICIAL A LA TERRITORIAL DE TARRAGONAMés de 125 trofeus de caça homologats de manera oficial a la Territorial de Tarragona

Més de 125 trofeus de caça homologats de manera oficial a la Territorial de Tarragona

Més de 125 trofeus de caça homologats de manera oficial a la Territorial de Tarragona

Més de 125 trofeus de caça homologats de manera oficial a la Territorial de Tarragona

Més de 125 trofeus de caça homologats de manera oficial a la Territorial de Tarragona

Més de 125 trofeus de caça homologats de manera oficial a la Territorial de Tarragona

Més de 125 trofeus de caça homologats de manera oficial a la Territorial de Tarragona

24/02/2022
Les oficines de la RT de Tarragona van acollir el passat dimarts 22 de febrer una jornada molt especial amb motiu de la presència de la Comissió d’Homologació de Trofeus de Caça de Catalunya per homologar in situ els trofeus presentats.

Després de molt de temps sense gaudir d’aquest tipus de trobades, el passat dimarts 22 de febrer, la Comissió d’Homologació de Trofeus de Caça de Catalunya, presidida per Josep Hernández, es va desplaçar fins a les oficines de la Representació Territorial de la Federació Catalana de Caça a Tarragona (als propers mesos es repetirà l’experiència a la seu de les diferents territorials) per dur a terme una jornada d’homologació de trofeus de caça, d’acord amb els protocols del Consell Internacional de la Caça (CIC) en la seu d’aquesta Territorial.

 

La sessió va començar a les 11.00 hores del matí i durant el decurs de la jornada es van homologar, sense cost, els més de 125 trofeus presentats, majoritàriament per federats i federades de la Territorial de Tarragona. Durant tota la jornada, els integrants d’aquesta Comissió va estar acompanyats per caçadors i caçadores, que van tenir l’oportunitat d’observar i gaudir, in situ, del treball i les explicacions dels homologadors.

 

El president de la Territorial de Tarragona, el Sr. Joaquim Vidal, que va acompanyar als membres de la Comissió durant la seva estada a les oficines federatives, va agrair sincerament el treball i l’esforç de tots els integrants de la Comissió; valorant molt positivament l’experiència “Ha estat una jornada molt enriquidora per tothom. Els caçadors/es que han vingut ha estat molt satisfets i agraïts per aquesta sessió d’homologació. Aquestes jornades d’homologació són molt importants per què ens permeten conèixer el perquè d’aquesta disciplina, a més de valorar i certificar els trofeus presentats, que aporten unes dades molt valuoses per conèixer l’Estat passat,present i futur de la fauna salvatge que habita als nostres boscos”.

 

El treball d’aquesta Comissió que homologa i mesura els trofeus de caça constitueix una eina per tal de documentar les característiques i la importància de les captures realitzades al nostre territori. A més, la qualitat dels trofeus és un indicador de les característiques intrínseques i pròpies de l’hàbitat i del medi on habiten i desenvolupen aquestes espècies, i confirmen la millora de la preservació dels ecosistemes naturals presents a Catalunya.

 

En aquest sentit, el màxim responsable d’aquesta comissió, el Sr. Josep Hernández, present també  en aquesta jornada, va agrair la disponibilitat de la Federació Catalana de Caça i les diferents Territorial, començant per la de Tarragona per dur a terme aquestes trobades, i va explicar “que l’estat de la caça major a Catalunya travessa per un dels millors moments de la seva història i, sens dubte, des de que es recullen dades estadístiques per part d’aquesta comissió que treballa de manera continuada des de fa més de 50 anys”.  D’altra banda, el president d’aquesta Comissió d’Homologació de Trofeus de Caça va animar als caçadors i caçadores a presentar els seus trofeus a les properes jornades d’homologació que tindran lloc a les diferents Territorials de manera trimestral “és una manera de conèixer d’una manera científica i fefaent el valor i les característiques reals del trofeu i obtenir un certificat oficial que ho acrediti. A més, ens permet aconseguir tot un seguit de dades de molt valor per conèixer l’evolució de la fauna salvatge a les nostres contrades”. A aquestes sessions d’homologació es poden portar trofeus aconseguits recentment o en el passat.

  

La Comissió de Catalunya d'Homologació de Trofeus de Caça és l’òrgan encarregat de mesurar i homologar els trofeus de caça a Catalunya, seguint els protocols del Consell Internacional de la Caça (CIC), i actua a Catalunya com a representant de la Junta Nacional d'Homologació de Trofeus de Caça pel que fa a l'homologació en l'àmbit nacional i internacional.

 

 

Les funcions de la Comissió d'Homologació de Trofeus de Caça són:

 

  • L'homologació oficial de tots els trofeus de caça de Catalunya, aplicant les fórmules internacionals CIC, així com les seves normes i barems.
  • L'homologació de trofeus procedents d'altres territoris de l'Estat espanyol, a petició del propietari.
  • La tramesa d'informació a la Direcció General d'Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi sobre temes relacionats amb la caça major, tant a petició d'aquesta com per iniciativa pròpia.

 

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar