Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · IMPORTANT

ELS CAÇADORS DE CATALUNYA, BOLCATS AMB LA CODORNIZ AL SEGON ANY DE COTURNIXEls caçadors de Catalunya, bolcats amb la Codorniz al segon any de Coturnix

22/02/2022
En el segon any de vida, Coturnix va comptar amb la participació de més de 5.000 caçadors del conjunt de l'Estat i va rebre més de 17.000 mostres biològiques

Els caçadors de Catalunya s'han bolcat un any més amb la guatlla a través de Coturnix, el projecte de seguiment i gestió sostenible de la guatlla a Espanya que ha rebut durant la seva segona edició més de 17.000 mostres biològica de guatlla, amb la contribució activa de més de 5.000 caçadors de tot el país.Supera així les dades de l'any passat en què es van rebre una mica més de 10.000 mostres per a aquest projecte de ciència ciutadana que està construint la base de dades més important d'Europa sobre la guatlla.El projecte Coturnix busca millorar el coneixement i seguiment de les poblacions de guatlla, gràcies a l'impuls i finançament de Mutuasport Assegurances Esportives ia la col·laboració de Fundació Artemisan, la Reial Federació Espanyola de Caça, la Universitat de Lleida i les federacions autonòmiques de caça.Actualment s'estan analitzant totes aquestes mostres biològiques al laboratori del Departament de Ciència Animal de la Universitat de Lleida, sota la direcció científica del Dr. Jesús Nadal, que donaran lloc a l'Informe Coturnix 2022 que es presentarà durant els mesos d'estiu.Igual que a la primera edició, Coturnix ha dut a terme aquest any millores de l'hàbitat, apostant per una agricultura d'alt valor natural, recuperant la maduració del rostoll que fomenta la biodiversitat i promovent la conservació de la guatlla i de la fauna silvestre.


Igualment, durant aquesta edició s'han anellat 257 guatlles entre la Meseta Nord i la Vall de l'Ebre i s'ha recuperat la informació de 64 exemplars anellats. Una informació de gran rellevància, fins i tot quan les anelles tenen diversos anys, ja que aporta dades molt valuoses per entendre els moviments de la guatlla.Amb el projecte Coturnix, Mutuasport busca tornar als caçadors la confiança posada en l'entitat, invertint en investigació i ciència ciutadana que està revolucionant la caça a Espanya i que posa els caçadors com a garants i protagonistes de la conservació de les espècies i la biodiversitat .


En la propera temporada s'espera que se sumin encara més caçadors als més de 5.000 que han participat aquest segon any, en coordinació amb els dinamitzadors del projecte, les federacions autonòmiques de caça i les seves delegacions, amb la intenció de convertir cada captura de guatlla en coneixement científic.Les entitats del projecte agraeixen a caçadors, dinamitzadors, federacions de caça i en general a tots els implicats en el projecte la gran participació demostrada durant aquests primers anys i animen a continuar participant durant les properes edicions.


Els interessats a participar-hi poden contactar amb la seva federació autonòmica de caça per obtenir tota la informació.

 


Los cazadores de Cataluña, volcados con la Codorniz en el segundo año de Coturnix

 

En su segundo año de vida, Coturnix contó con la participación de más de 5.000 cazadores de todo el país y recibió más de 17.000 muestras biológicas

 

Los cazadores de Cataluña se han volcado un año más con la codorniz a través de Coturnix, el proyecto de seguimiento y gestión sostenible de la codorniz en España que ha recibido durante su segunda edición más de 17.000 muestras biológica de codorniz, con la  contribución activa de más de 5.000 cazadores de todo el país.

 

Supera así los datos del año pasado en el que se recibieron algo más de 10.000 muestras para este proyecto de ciencia ciudadana que está construyendo la base de datos más importante de Europa sobre la codorniz.

 

El proyecto Coturnix busca mejorar el conocimiento y seguimiento de las poblaciones de codorniz, gracias al impulso y financiación de Mutuasport Seguros Deportivos y a la colaboración de Fundación Artemisan, la Real Federación Española de Caza, la Universidad de Lleida y las federaciones autonómicas de caza.

 

Actualmente se están analizando todas estas muestras biológicas en el laboratorio del Departamento de Ciencia Animal de la Universidad de Lleida, bajo la dirección científica del Dr. Jesús Nadal, que darán lugar al Informe Coturnix 2022 que se presentará durante los meses de verano.

 

Al igual que en la primera edición, Coturnix ha llevado a cabo este año mejoras del hábitat, apostando por una agricultura de alto valor natural, recuperando la maduración del rastrojo que fomenta la biodiversidad y promoviendo la conservación de la codorniz y de la fauna silvestre.

 

Igualmente, durante esta edición se han anillado 257 codornices entre la Meseta Norte y el Valle del Ebro y se ha recuperado la información de 64 ejemplares anillados. Una información de gran relevancia, incluso cuando las anillas cuentan con varios años, ya que aporta datos muy valiosos para entender los movimientos de la codorniz.

 

Con el proyecto Coturnix, Mutuasport busca devolver a los cazadores la confianza puesta en la entidad, invirtiendo en investigación y ciencia ciudadana que está revolucionando la caza en España y que pone a los cazadores como garantes y protagonistas de la conservación de las especies y la biodiversidad.

 

En la próxima temporada se espera que se sumen aún más cazadores a los más de 5.000 que han participado en este segundo año, en coordinación con los dinamizadores del proyecto, las federaciones autonómicas de caza y sus delegaciones, con la intención de convertir cada captura de codorniz en conocimiento científico.

 

Las entidades del proyecto agradecen a cazadores, dinamizadores, federaciones de caza y en general a todos los implicados en el proyecto la gran participación demostrada durante estos primeros años y animan a seguir participando durante las próximas ediciones.

 

Los interesados en participar pueden contactar con su federación autonómica de caza para obtener toda la información.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar