Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

CAÇADORS DE MIERES SE SENTEN “PERSEGUITS” PELS AGENTS RURALSCaçadors de Mieres se senten “perseguits” pels agents rurals

08/05/2014
Al president d’un dels vedats de caça del poble l’han jutjat per una falta de respecte a l’autoritat i l’han absolt, i ara té pendent un judici per desobediència

Els caçadors d’un vedat de caça de Mieres creat fa un any, l’àrea privada de caça (APC) 10.317, es consideren víctimes d’una “persecució” per part dels agents rurals. En 19 de les 20 batudes que han fet han rebut la visita dels agents per fer-los inspeccions –sovint enmig de la batuda–, una freqüència gens habitual en altres vedats, segons afirmen.

Arran de la inspecció que van realitzar el 22 de febrer, el president d’aquesta APC, Sergi Picart, va ser denunciat, d’una banda, per falta de respecte a l’autoritat, i d’altra, per desobediència als agents de l’autoritat. De la primera denúncia ja se n’ha celebrat el judici i ha estat absolt, i per la segona causa està citat a principis de juny al jutjat d’Olot. Unió de Pagesos dóna suport a Picart, que és delegat d’aquest sindicat a la Garrotxa.

Segons expliquen Picart i el cap de la colla dels caçadors d’aquesta APC, Josep Sala, en la batuda del 22 de febrer els agents van comptar més participants dels permesos: 70 enlloc dels 20 estipulats, unes xifres que coincideixen amb les que ahir va facilitar el Departament d’Agricultura a aquest diari. Aquesta irregularitat va motivar la denúncia per la qual Picart està citat a declarar el mes que ve. “És cert que érem uns quants més, però no tants! Ells devien sumar-hi les dones i les criatures que hi havia al pavelló en el moment de la sortida”, es queixen. “A més –hi afegeixen–, en totes les batudes hi ha més gent de la permesa oficialment i no passa res. Per què són tan estrictes amb nosaltres?”

A causa d’aquell excés de gent els agents van ordenar que es parés la batuda quan aquesta ja estava en marxa. Segons Picart i Sala, fins i tot els van intimidar amb un helicòpter que va volar a poca altura per sobre de la zona de cacera. Això últim va fer decidir Picart de telefonar al cap dels agents rurals a la demarcació de Girona, Ignasi Dalmases, per demanar-li explicacions. Segons la versió de Dalmases, recollida en la documentació judicial, Picart li va dir “ja ens trobarem” i “quan els agents rurals deixareu de tocar els collons als caçadors?”, i per això va denunciar-lo. “Això és fals, no li vaig dir res fora de to, senzillament, li vaig demanar explicacions per aquell desplegament desproporcionat”, assegura Picart, a qui, de fet, un jutge d’Olot va donar la raó sobre aquesta qüestió.

El cap de colla assenyala el tarannà de Dalmases com a causant de la presumpta persecució a la qual se senten sotmesos i que, segons ell, també pateixen altres APC. “Uns quants caps de colla ens estem plantejant deixar de caçar en determinats llocs per culpa d’aquesta actitud”, assegura Sala, un home de Bàscara que és cap de colla d’onze vedats més.

Fonts del Departament d’Agricultura van manifestar ahir que les inspeccions a aquesta APC responen a requeriments dels veïns, que es queixen d’irregularitats, així com a la detecció d’activitat furtiva vinculada amb aquest vedat.

 

RAMON ESTÉBAN

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar