Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

LA PLAGA DE PORCS SENGLARS ARRIBA FINS AL NUCLI URBÀ DE BANYOLESLa plaga de porcs senglars arriba fins al nucli urbà de Banyoles

Un grup de senglars camina pels carrers de Banyoles

08/05/2014
Els pagesos reclamen al Govern que decreti l’emergència cinegètica per evitar més destrosses

La plaga de porcs senglars que afecta els camps del Pla de l’Estany ha arribat a la ciutat. Membres del sindicat Unió de Pagesos van fotografiar dimarts a la nit un grup d’aquests ungulats caminant en ple nucli urbà de Banyoles. La imatge va ser presa a la zona de la Nau i els agricultors l’han volgut fer servir per denunciar una plaga que, asseguren, cada cop està més fora de control.

Carme Rosset, membre d’Unió de Pagesos al Pla de l’Estany, va alertar que la superpoblació de senglars està «una mica més desbordada que abans». L’arribada d’aquests animals a grans nuclis de població reflecteix, segons Rosset, la magnitud del problema que pateixen els cultius dels pagesos.

Segons va detallar, les pèrdues per conreus destrossats pels porcs senglars s’enfilen als milions d’euros. «A això se li afegeix el perill d’accidents de trànsit que hi ha per culpa d’un excés d’aquests animals», va afegir.

El sindicat va reclamar una vegada més mesures contundents per part de les administracions, com ara decretar el Pla de l’Estany zona d’emergència cinegètica, un mecanisme legal que preveu actuacions extraordinàries per fer front a una plaga d’animals descontrolada.

En aquesta línia, Unió de Pagesos veu insuficients les vedes que ha fixat el Departament d’Agricultura i les batudes extraordinàries dels caçadors. «Les persones que es dediquen a la cacera aquí ho fan com un esport, i n’estan farts, dels senglars. Necessitem mesures més contundents perquè se’ns estan menjant de viu en viu», va lamentar Rosset.

Girona és la província catalana que més senglars caça, amb 12.349 exemplars abatuts l’any 2012, segons dades d’Agricultura. A la província de Barcelona se’n van caçar 9.000 mentre que a Lleida uns 7.000 i a Tarragona i Terres de l’Ebre 3.800.

 

F. BENEJAM

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar