Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS

EURODIPUTATS DE EL PARLAMENT EUROPEU DEMANEN A LA COMISSIÓ QUE RECTIFIQUI LA SEVA POSICIÓ SOBRE LA TÓRTORA



Eurodiputats de el Parlament Europeu demanen a la Comissió que rectifiqui la seva posició sobre la tórtora

30/06/2021
Després de les queixes de FACE i les federacions de caça del sud d'Europa, l'Intergrup 'Hunting, Country and Biodiversity', ha enviat una carta a la CE per mostrar el seu rebuig davant la intransigència de l'organisme per prohibir la caça de l'espècie

Els eurodiputats han traslladat també la seva decepció pel procediment d'infracció de la CE contra Espanya i França, tot i ser països amb millors tendències poblacionals de tórtora pel que fa a la resta d'estats membres

 

Madrid, 30 de juny de 2021. Els eurodiputats de l'Intergrup de Parlament Europeu 'Biodiversity, Hunting, Countryside' (Camp, Caça i Conservació) han enviat una carta oberta a la presidenta de la Comissió Europea (CE), Úrsula von der Leyen, i a el comissari de Medi Ambient, Virginijus Sinkevičius, mostrant el seu rebuig davant la posició intransigent de la institució per introduir una moratòria sobre la caça de la tórtora, tot i que hagi estat rebutjada pels 10 països europeus que permeten la seva captura. Des de fa gairebé dos anys, la Reial Federació Espanyola de Caça, les federacions de caçadors de al sud d'Europa i FACE, s'han traslladat a el Parlament Europeu seu descontentament per les postures de la Comissió i les conseqüències desastroses que tindrà una moratòria per a la recuperació de la espècie.

 

El president de l'Intergrup, Álvaro Amaro, i 5 dels seus vicepresidents, entre els quals es troba l'espanyol Juan Ignacio Zoido, recorden a la CE que la gestió i la caça sostenible de l'espècie són fonamentals per a la conservació de les aus lligades a mitjans agraris. Per això, en els països amb majors poblacions de tórtora els caçadors han realitzat importants esforços de gestió, a través de la conservació d'hàbitats o l'aportació d'alimentació i aigua, cosa que s'ha vist reflectit en la tendència positiva de les poblacions en els últims anys.

 

Per això, els eurodiputats han sol·licitat a la Comissió que rectifiqui la seva posició i entengui que el manteniment d'una caça sostenible de l'espècie, a través de la gestió adaptativa de les captures, és compatible amb la recuperació de poblacions de tórtora. Ja que, si s'imposa una moratòria, es reduiran significativament els esforços de conservació i les inversions que realitza actualment el sector cinegètic, i per tant es reduiran també significativament el nombre d'exemplars en la ruta migratòria occidental.

 

INFRACCIÓ A ESPANYA I FRANÇA

 

Tenint en compte les dades aportades en la carta, els eurodiputats també han traslladat a la Comissió la seva decepció per la infracció obert de la CE contra Espanya i França, tot i ser els països amb millors tendències poblacionals i de distribució de tórtora pel que fa a l' resta d'estats membres.

 

Des de la RFEC s'ha valorat positivament aquesta carta oberta 'perquè s'estan tenint en compte les reivindicacions dels caçadors europeus i espanyols', ja que s'està posant el focus en la pèrdua d'hàbitat (causa de decreixement en un 90% dels casos ), i posant en valor el treball de caçadors i gestors, els únics que fins ara han invertit temps i diners en la seva recuperació.

 


 

Eurodiputados del Parlamento Europeo solicitan a la Comisión que rectifique su posición sobre la tórtola 

 

  • Tras las quejas presentadas desde FACE y las federaciones de caza del sur de Europa, miembros del Intergrupo “Hunting, Country and Biodiversity”, han enviado una carta abierta a la CE para mostrar su rechazo ante la intransigencia del organismo para prohibir la caza de la especie

 

  • Los eurodiputados han trasladado también su decepción por el procedimiento de infracción de la CE contra España y Francia, a pesar de ser países con mejores tendencias poblacionales de tórtola con respecto al resto de Estados miembros

 

Los eurodiputados del Intergrupo del Parlamento Europeo ‘Biodiversity, Hunting, Countryside’ (Campo, Caza y Conservación) han enviado una carta abierta a la presidenta de la Comisión Europea (CE), Úrsula von der Leyen, y al comisario de Medio Ambiente, Virginijus Sinkevičius, mostrando su rechazo ante la posición intransigente de la institución para introducir una moratoria sobre la caza de la tórtola, a pesar de que haya sido rechazada por los 10 países europeos que permiten su captura. Desde hace casi dos años, la Real Federación Española de Caza, las federaciones de cazadores del sur de Europa y FACE, han trasladado al Parlamento Europeo su descontento por las posturas de la Comisión y las consecuencias desastrosas que tendrá una moratoria para la recuperación de la especie.

 

El presidente del Intergrupo, Álvaro Amaro, y 5 de sus vicepresidentes, entre los que se encuentra el español Juan Ignacio Zoido, recuerdan a la CE que la gestión y la caza sostenible de la especie son fundamentales para la conservación de las aves ligadas a medios agrarios. Por ello, en los países con mayores poblaciones de tórtola los cazadores han realizado importantes esfuerzos de gestión, a través de la conservación de hábitats o el aporte de alimentación y agua, algo que se ha visto reflejado en la tendencia positiva de las poblaciones en los últimos años.

 

Por ello, los eurodiputados han solicitado a la Comisión que rectifique su posición y entienda que el mantenimiento de una caza sostenible de la especie, a través de la gestión adaptativa de las capturas, es compatible con la recuperación de poblaciones de tórtola. Ya que, si se impone una moratoria, se reducirán significativamente los esfuerzos de conservación y las inversiones que realiza actualmente el sector cinegético, y por lo tanto se reducirán también significativamente el número de ejemplares en la ruta migratoria occidental.

 

INFRACCIÓN A ESPAÑA Y FRANCIA

 

Teniendo en cuenta los datos aportados en la carta, los eurodiputados también han trasladado a la Comisión su decepción por la infracción abierto de la CE contra España y Francia, a pesar de ser los países con mejores tendencias poblacionales y de distribución de tórtola con respecto al resto de estados miembros. 

 

Desde la RFEC se ha valorado positivamente esta carta abierta “porque se están teniendo en cuenta las reivindicaciones de los cazadores europeos y españoles”, ya que se está poniendo el foco en la pérdida de hábitat (causa de decrecimiento en un 90% de los casos), y poniendo en valor el trabajo de cazadores y gestores, los únicos que hasta la fecha han invertido tiempo y dinero en su recuperación



Document PDF




Comentaris



No hi han comentaris.




Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader




<< Tornar