Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

CARTA DE RÈPLICA PER AL PROGRAMA EL MATÍ DE CATALUNYA RADIO I LA SEVA SECCIÓ BON DIA DE MERDACarta de rèplica per al programa El Matí de Catalunya Radio i la seva Secció Bon Dia de Merda

03/06/2021
Comunicació adreçada als i les responsables d’aquest programa de Catalunya Radio i al senyor Jair Domínguez, autor del Bon Dia de Merda dedicat als caçadors i caçadores del passat 1 de juny.

Benvolguts/des,

 

Comecem amb una salutació cordial, que cal guardar les formes, no sigui pas que a l'ase dels cops li caigui un altre clatellot.

 

En aquesta ocasió, en comptes d’expressar d'una manera "formal" el nostre malestar pel tracte rebut per part del vostre mitjà de comunicació -ja ho hem fet moltes vegades amb diferents programes, informatius de la CCMA- ho farem d’una manera “més distesa”, a veure si així tenim una mica més de fortuna en la defensa dels nostres drets.

 

Som-hi, doncs.

 

Imagina que t’aixeques del llit, poses la ràdio i, de sobte, ets l’inusitat protagonista de la salutació matinal d’en Jair Domínguez al programa El Matí de Catalunya Radio. Quina sort, no? Doncs, NO.

 

Pares l’orella amb atenció per escoltar la fluida prosa d’en Jair. Quin enginy! Quina sornegueria, quina capacitat per transformar el que per a mi probablement hauria estat un BON DIA en un veritable DIA DE MERDA.

 

Vaig tractar de pair l’etzibada radiofònica, vaig mirar de relativitzar, em vaig dir a mi mateix: “Va no t’amoïnes, que no ho fa amb mala intenció, que és un comentari irònic, que avui t’ha tocat a tu i demà serà un altre, que no sap del que parla, que demà ningú se'n recordarà...” Imposible, no havia manera de treure’m del cap el bat de merda que ens havia caigut tan gratuïtament.

 

Digueu-me exagerat; però coi, en poc més d’un minut ens va tractar de bojos, antiquats, assassins, testosterònics, irresponsables... als més de 60.000 homes i dones amants de la caça a Catalunya. En 67 segons va reduir una pràctica mil·lenària, una manera de viure i entendre la vida, la relació amb la natura i la fauna pràcticament al no res.

 

Bé, cadascú és lliure d’opinar com vulgui; però sempre és d’agrair una mica de respecte i rigor.

 

Ara, perquè pugueu empatitzar amb els nostres sentiments arran d'escoltar aquesta col·laboració i altres informacions similars, molt freqüents al mitjans de comunicació, tractaré d’emular a Jair Domínguez –un mala interpretació segur, vagin les meves disculpes per endavant- i us dedicaré el meu particular “Bon dia de Merda”, abans un deixo l’enllaç del Bon Dia de Merda dedicat a tot el col·lectiu de caçadors i caçadores al programa El Matí de Catalunya Radio.

 

“Bon dia de merda tingueu”

Però quin tipus de bogeria, de desori empeny a una persona, a un periodista a agafar un micro i començar a escopir paraules sense solta ni volta, sense contrastar la informació, sense pensar en el que diu, ni en les seves conseqüències; es clar,  dir periodista és igual que dir manipulador.

 

“A mi també m’agrada parlar, debatre, ésser escoltat; però home, sense aprofitar-me del ressò que em dona la radio o la tele. Que cal ser objectius i no aprofitar-se d’un mitjà de comunicació, i menys si és públic, per dir mentires;  que no cal insultar, ni menystenir a ningú. Que cal tenir una mica més de respecte per tothom, que no teniu fiador i les paraules en boca d’alguns les carrega el diable”.

 

Oi què molesta? Oi què és injust? Oi què no s’ajusta a la realitat del vostre mitjà, ni de la immensa majoria dels professionals de la comunicació. Enteneu ara per què us demanem una mica més d’empatia, de professionalitat, d’ètica periodística a l’hora de parlar de la caça i dels caçadors i caçadores.

 

No pretenem que defenseu la caça, ni als caçadors i caçadores; sols volem que sigueu rigorosos i respectuosos a l’hora de parlar i difondre informacions relacionades amb l’activitat cinegètica i els milers de persones que la practiquen. Sempre ens trobareu al vostre costat per facilitar-vos la nostra opinió, la informació i les dades que necessiteu. Després, amb la informació a les vostres mans feu el que creieu més adient en el lliure exercici de la llibertat d'expressió. 

 

Un caçador, com molts altres, que el dimarts passat va tenir un “Bon Dia de Merda”

Barcelona, 1 de juny de 2021

 

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar