Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

LA JUNTA DIRECTIVA DE LA RFEC COMPTARÀ AMB LA MAJOR PRESÈNCIA FEMENINA DE LA SEVA HISTÒRIALa Junta Directiva de la RFEC comptarà amb la major presència femenina de la seva història

30/04/2021
Goretti Barceló, presidenta de la Societat de Caçadors de Falset, una de les cinc dones que formaran part de la Junta Directiva de la RFEC amb l´objectiu de fomentar la incorporació de la dona a l´activitat cinegètica.

El president de la Reial Federació de Caça, Manuel Gallardo, ha incorporat a la Junta Directiva a Cristina López, Guadalupe Leza, Lorena Martínez, Goretti Barceló i Sonia Asensio, dins de l'aposta del nou projecte federatiu per fomentar la incorporació de la dona a l'activitat cinegètica.


Amb el nomenament d'aquestes cinc dones, la Junta Directiva de la RFEC comptarà amb la major presència femenina de la seva història, ja que el 20% dels membres de l'organisme seran dones. Segons destaca Gallardo, "la caça és un dret de tota la ciutadania i, dins del nostre compromís amb la societat espanyola, la presència femenina en un òrgan tan important com la Junta Directiva era un deute que el sector tenia des de fa temps". Per això, "estem convençuts que Cristina, Guadalupe, Lorena, Goretti i Sonia faran un gran treball per canviar la concepció de la caça com una activitat exclusivament masculina".

Àmplia experiència

Les noves components de la Junta Directiva han destacat "la gran oportunitat que suposa, no només per a elles, el poder donar una major visibilitat i importància al paper que juguen les dones caçadores dins el sector". Totes compten amb una àmplia experiència en el món de la caça, com és el cas de l'extremenya Guadalupe Leza, membre de la Directiva de Jocaex, i delegada d'Igualtat de la FEDEXCAZA, que també col·labora amb mitjans de comunicació de el sector com el programa 'El riu de la caça' o la revista Jara i Sedal.


Goretti Barceló és presidenta de la Societat de Caçadors de Falset i secretària a la Junta Directiva de la Federació Catalana de Caça, territorial de Tarragona, a més de formar part de el Consell Nacional de Caça de Catalunya.


Lorena Martínez és directora de l'Escola de Caça i Natura de la Federació de Caça de la Comunitat Valenciana, on porta diversos anys col·laborat en nombroses activitats i cursos. Per la seva banda, Cristina López porta caçant des de la seva joventut, disputant diversos campionats regionals de Madrid i campionats d'Espanya de caça menor.


Finalment, Sonia Asensio és jutgessa autonòmica i nacional d'Agility, modalitat en la qual porta dotze anys competint a nivell nacional, i de la qual és entrenadora dins de l'Associació esportiva Camu Agility, de Múrcia, entitat de la qual forma part dins de la seva Junta Directiva com a sòcia fundadora.

 


 

La Junta Directiva de la RFEC contará con la mayor presencia femenina de su historia

 

Cristina López, Guadalupe Leza, Lorena Martínez, Goretti Barceló y Sonia Asensio se incorporarán a la Junta Directiva para fomentar la incorporación de la mujer a la actividad cinegética 

 

 

El presidente de la Real Federación de Caza, Manuel Gallardo, ha incorporado a la Junta Directiva a Cristina López, Guadalupe Leza, Lorena Martínez, Goretti Barceló y Sonia Asensio, dentro de la apuesta del nuevo proyecto federativo para fomentar la incorporación de la mujer a la actividad cinegética.

 

Con el nombramiento de estas cinco mujeres, la Junta Directiva de la RFEC contará con la mayor presencia femenina de su historia, ya que el 20% de los miembros del organismo serán mujeres. Según destaca Gallardo, “la caza es un derecho de toda la ciudadanía y, dentro de nuestro compromiso con la sociedad española, la presencia femenina en un órgano tan importante como la Junta Directiva era una deuda que el sector tenía desde hace tiempo”. Por ello, “estamos convencidos de que Cristina, Guadalupe, Lorena, Goretti y Sonia harán un gran trabajo para cambiar la concepción de la caza como una actividad exclusivamente masculina”. 

 

Amplia experiencia

 

Las nuevas componentes de la Junta Directiva han destacado “la gran oportunidad que supone, no sólo para ellas, el poder dar una mayor visibilidad e importancia al papel que juegan las mujeres cazadoras dentro del sector”. Todas cuentan con una amplia experiencia en el mundo de la caza, como es el caso de la extremeña Guadalupe Leza, miembro de la Directiva de Jocaex, y delegada de Igualdad de la FEDEXCAZA, que también colabora con medios de comunicación del sector como el programa ‘El río de la caza’ o la revista Jara y Sedal.

 

Goretti Barceló es presidenta de la Sociedad de Cazadores de Falset y secretaria en la Junta Directiva de la Federación Catalana de Caza, territorial de Tarragona, además de formar parte del Consejo Nacional de Caza de Cataluña.

 

Lorena Martínez es directora de la Escuela de Caza y Naturaleza de la Federación de Caza de la Comunidad Valenciana, donde lleva varios años colaborado en numerosas actividades y cursos. Por su parte, Cristina López lleva cazando desde su juventud, disputando varios campeonatos regionales de Madrid y campeonatos de España de caza menor. 

 

Por último, Sonia Asensio es jueza autonómica y nacional de Agility, modalidad en la que lleva doce años compitiendo a nivel nacional, y de la que es entrenadora dentro de la Asociación deportiva Camu Agility, de Murcia, entidad de la que forma parte dentro de su Junta Directiva como socia fundadora.

 

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar