Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS

EL GOVERN REGULA LA CAPTURA EN VIU D'ESPÈCIES INVASORES I DEPREDADORESEl Govern regula la captura en viu d'espècies invasores i depredadores

23/04/2014
Amb l'objectiu de garantir l'equilibri dels ecosistemes naturals. El Govern aprova el decret que homologa els mètodes de captura d’acord amb els criteris de selectivitat i benestar animal fixats internacionalment

La normativa també estableix que la utilització d’aquests mètodes ha de ser autoritzada mitjançant una acreditació individual atorgada per la Generalitat

Des de la Federació Catalana de Caça estem molt satisfets per la consecució d'un dels nostres objectius, llargament perseguit.

 

El Govern ha aprovat el decret que regula els mètodes de captura en viu de determinades espècies cinegètiques per evitar desequilibris i alteracions dels ecosistemes naturals.
 
Amb aquesta normativa, s’homologuen els procediments de captura d’animals depredadors, com els porcs senglars i les guineus, o invasors, com el visó americà, d’acord als criteris de selectivitat i benestar animal fixats internacionalment.
 
Concretament, el decret declara l’homologació a Catalunya dels mètodes de captura que han estat avaluats a Espanya amb procediments científics reconeguts i que són els següents: Collarum® (un llaç que utilitza un sistema pel qual els cànids queden atrapats sense patir cap dany); llaç amb topall i tancament lliure disposat en finestres; llaç amb topall americà disposat en finestres; llaç amb topall americà disposat al pas i caixa metàl·lica.
 
A més, el decret estableix que la utilització d’aquests mètodes ha de ser autoritzada mitjançant una acreditació individual atorgada per la Generalitat, per a l’obtenció de la qual caldrà realitzar un curs. Fins ara, les captures les podia executar qualsevol persona amb una llicència de caça.
 
Fins a l’any 2007, les captures de depredadors es regulaven a través d’ordres excepcionals de captura que publicava el Departament d’Agricultura. L’any 2007, amb l’aprovació de la nova llei estatal, es deixen d’autoritzar les captures excepcionals i es comença a treballar amb el desplegament de la llei. Aquest decret, doncs, regula una situació que actualment no està emparada legalment.
 
Cliqueu el següent document per consultar el decret complet.


Decret 56/2014, de 22 d´abril relatiu a l´homologació dels mètodes de captura en viu d´espècies cinegètiques predadores
ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar