Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

LA CAÇA QUEDA PROHIBIDA A TOT EL TERME MUNICIPAL DE CANOVELLESLa caça queda prohibida a tot el terme municipal de Canovelles

30/03/2021
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat ha declarat tot el municipi de Canovelles com a zona de seguretat. Per tant, hi queda prohibida la caça excepte si es fan batudes expressament autoritzades

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat ha declarat tot el municipi de Canovelles com a zona de seguretat. Per tant, hi queda prohibida la caça excepte si es fan batudes expressament autoritzats per combatre situacions derivades de danys provocats per senglars o altres espècies.

 

Des de l’any 2013, ja s’havia declarat zona de seguretat el nucli urbà de Canovelles en un àmbit de 270 hectàrees. En aquest moment, no es va acceptar que tot el terme municipal fons zona de seguretat. Per tant, l’espai situat fora del nucli urbà estava considerat com una zona de caça lliure perquè no hi havia les hectàrees suficients per crear una àrea privada de caça.

 

El febrer de l’any passat, l’Ajuntament va traslladar a la Generalitat la petició de nou perquè es declarés zona de seguretat -i, per tant, es prohibís la caça- al conjunt del municipi. Dijous de la setmana passada, es va publicar al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya la resolució que recull la petició feta fa un any pel consistori.

 

El consistori recorda que els espais rurals de Canovelles tenen habitatges disseminats i són zones on hi ha activitat agrícola i força freqüentats per persones que es mouen a peu o en bicicleta. Per tant, l’activitat de caça generava “situacions de risc” i havia provocat molèsties per sorolls o, fins i tot, s’havia trencat algun vidre per l’impacte de perdigons.

 

Font d'informació: Diari El9NOU

Article de Ferran Polo

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar