Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

LA RFEC REBUTJA LA PROPOSTA DEL MITECO DE BLINDAR EL LLOP



La RFEC rebutja la proposta del MITECO de blindar el llop

La RFEC rebutja la proposta del MITECO de blindar el llop

25/02/2021
La Real Federación Española de Caza ha presentat al·legacions per paralitzar el procés i es permeti la participació social i de tècnics qualificats en aquesta presa de decisions.

La RFEC recorda que la caça sostenible permet que la presència de el llop sigui compatible amb altres usos tradicionals, com la ramaderia

L'RFEC ha presentat al·legacions perquè es paralitzi el projecte d'Ordre Ministerial per modificar l'annex de el Reial Decret 139/2011 -per al desenvolupament de la Llista d'espècies silvestres en règim de protecció especial (LESPRE) i el catàleg espanyol d'espècies Amenazadas-, amb l'objecte d'incloure totes les poblacions de llop ibèric, el que suposaria la prohibició total del seu aprofitament cinegètic a Espanya.


Després d'iniciar el Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic (MITECO) el procés de consulta pública prèvia d'aquesta modificació legislativa, que finalitza el 26 de febrer, la RFEC ha sol·licitat que es paralitzi aquest procés i es permeti la participació social i de tècnics qualificats en aquesta presa de decisions.


El canvi en la normativa es va iniciar després d'aprovar la proposta la Comissió Estatal per al Patrimoni Natural i de la Biodiversitat, per un vot de diferència i amb la total oposició de les autonomies que compten amb el 98% dels exemplars en els seus territoris.


La Federació argumenta que, gràcies a la declaració com a espècie cinegètica a nord del Duero, i la caça sostenible duta a terme durant dècades, les poblacions de Canis lupus signatus s'han estat expandint, consolidant i recolonitzant territoris, demostrat així que una gestió cinegètica ordenada és beneficiosa per a l'increment poblacional, l'equilibri natural de l'espècie en els ecosistemes i la reducció de conflictes amb la ramaderia extensiva, al fer la presència del llop compatible amb els usos tradicionals del medi on habita.


El president federatiu, Manuel Gallardo, ha remarcat la necessitat que en aquest possible canvi d'estatus del llop participin tots els sectors afectats. "Cal constituir un fòrum de debat amb naturalistes, ramaders, tècnics, científics, caçadors, empresaris ... i arribar a decisions consensuades que afavoreixin tant la conservació i l'expansió de l'espècie com la coexistència pacífica entre ramaderia i llop ibèric".

 


 

La RFEC rechaza la propuesta del MITECO de blindar al lobo

 

La Federación ha presentado alegaciones para que se paralice el proceso y se permita la participación social y de técnicos cualificados en esta toma de decisiones y recuerda que la caza sostenible permite que la presencia del lobo sea compatible con otros usos tradicionales, como la ganadería

 

La Real Federación Española de Caza (RFEC) ha presentado alegaciones para que se paralice el proyecto de Orden Ministerial para modificar el anexo del Real Decreto 139/2011 –para el desarrollo del Listado de Especies Silvestres en Régimen de Protección Especial (LESPRE) y el Catálogo Español de Especies Amenazadas–, con el objeto de incluir todas las poblaciones de lobo ibérico, lo que supondría la prohibición total de su aprovechamiento cinegético en España.

 

Tras iniciar el Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico (MITECO) el proceso de consulta pública previa de esta modificación legislativa, que finaliza el 26 de febrero, la RFEC ha solicitado que se paralice este proceso y se permita la participación social y de técnicoscualificados en esta toma de decisiones.

 

El cambio en la normativa se inició tras aprobar la propuesta la Comisión Estatal para el Patrimonio Natural y de la Biodiversidad, por un voto de diferencia y con la total oposición de las autonomías que cuentan con el 98% de los ejemplares en sus territorios.

 

La Federación argumenta que, gracias a la declaración como especie cinegética al norte del Duero, y la caza sostenible llevada a cabo durante décadas, las poblaciones de Canis lupussignatus se han estado expandiendo, consolidando y recolonizando territorios, demostrado así que una gestión cinegética ordenada es beneficiosa para el incremento poblacional, el equilibrio natural de la especie en los ecosistemas y la reducción de conflictos con la ganadería extensiva, al hacer la presencia del lobo compatible con los usos tradicionales del medio donde habita.

 

El presidente federativo, Manuel Gallardo, ha remarcado la necesidad de que en este posible cambio de estatus del lobo participen todos los sectores afectados. “Hay que constituir un foro de debate con naturalistas, ganaderos, técnicos, científicos, cazadores, empresarios… y alcanzar decisiones consensuadas que favorezcan tanto la conservación y la expansión de la especie como la coexistencia pacífica entre ganadería y lobo ibérico”.

 





Comentaris



No hi han comentaris.




Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader




<< Tornar