Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

ELS SENGLARS A ALELLA HAN FET MÉS MAL AL RAÏM QUE LA PLAGA DE MÍLDIUEls senglars a Alella han fet més mal al raïm que la plaga de míldiu

11/09/2020
El pas dels porcs senglars i una primavera plujosa han fet que, en comptes d´una gran collita, la d´aquest any sigui una collita normal

A Alella, la plaga de míldiu també ha afectat la verema, però molt menys que al Penedès. Aquí, els qui han fet molt de mal han estat els porcs senglars.

Josep Maria Pujol Busquets, copropietari del celler Alta Alella, explica que ha sigut un any estrany perquè el porc baixa quan hi ha sequera perquè té set, però creu que amb el confinament han agafat molta seguretat, es posen per tot arreu i han criat moltíssim".

El pas dels porcs senglars i una primavera plujosa han fet que, en comptes d'una gran collita, la d'aquest any sigui una collita normal. En aquesta finca, on tot el raïm que es fa és ecològic, fa anys que aposten per trobar una varietat autòctona resistent al canvi climàtic.

Aquests ceps s'han fet hibridant-ne de diferents, i ara són naturalment resistents. Pujol diu que han reintroduït el concepte de sexualitat a la planta, busquen el creuament de llavors per trobar plantes que adquireixin naturalment resistència a les malalties.

Sense cap additiu és també el "pétillant naturel", un vi que han creat durant el confinament que està tenint molt èxit als Estats Units, el Regne Unit i el Japó, tant que ha fet que les exportacions d'aquest celler respecte a l'estiu passat s'hagin superat.

Es fa seguint un mètode ancestral. És, diuen, només suc de raïm fermentat.

 

Anna Lasagawww.ccma.cat/324/els-senglars-a-alella-han-fet-mes-mal-al-raim-que-la-plaga-de-mildiu/noticia/3046310/
ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar