Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · IMPORTANT

EL SECTOR CINEGÈTIC MOSTRA LA SEVA SORPRESA I DECEPCIÓ DAVANT EL MINISTERI D´INTERIOR PER LA MODIFICACIÓ DE L´REGLAMENT D´ARMESEl sector cinegètic mostra la seva sorpresa i decepció davant el Ministeri d´Interior per la modificació de l´Reglament d´Armes

07/08/2020
El Ministeri ha aprovat, mitjançant un Reial Decret, la modificació del Reglament en un mes tradicionalment de vacances, sense haver-ho comunicat prèviament als sectors implicats ni a altres grups polítics i sense atendre les al·legacions presentades.

• La modificació no ha tingut en compte les al·legacions presentades per caçadors i armers, s'ha aprovat en un mes tradicionalment de vacances i "d'amagat" d'altres grups polítics i sectors implicats


• A més, s'ha perdut l'oportunitat d'elaborar un reglament d'acord amb la situació cinegètica actual del nostre país, adaptant la Directiva Europea d'Armes, no només una part


• Davant d'aquesta situació, RFEC, Artemisan i ONC exigeixen una explicació a el Ministeri d'Interior per l'aprovació precipitada d'aquest text

 

El sector cinegètic ha mostrat la seva "sorpresa" i "decepció" davant la decisió de l'Ministeri d'Interior d'aprovar, mitjançant un Reial Decret, la modificació de l'Reglament d'Armes en un mes tradicionalment de vacances, sense haver-ho comunicat prèviament als sectors implicats ni a altres grups polítics i sense atendre les al·legacions presentades a aquesta entitat i a l'ICAEN de la Guàrdia Civil en els últims anys, davant la necessitat d'actualitzar tal Reglament a la normativa europea i a la realitat de segle XXI.

 

Per conèixer els motius que han portat a l'Ministeri d'Interior a aprovar aquesta modificació, la Reial Federació Espanyola de Caça, l'Oficina Nacional de la Caça i la Fundació Artemisan van a remetre una carta al ministre d'Interior, Fernando Grande Marlaska, sol·licitant-li una explicació i instant-lo a plantejar un nou Reglament d'Armes que atengui les demandes de caçadors i armers.

 

El president de la RFEC, Ignacio Valle, s'ha mostrat "decebut" per aquesta decisió presa de forma premeditada i "d'amagat", ja que "ni se'ns ha comunicat prèviament ni s'han escoltat les al·legacions de caçadors i armers que ja vam traslladar en anys anteriors a Interior i a l'ICAEN. Interior ha aprovat aquesta modificació a l'agost, sense informar a la resta de partits polítics ni als sectors afectats, com si no li interessés que la gent tingués constància d'aquesta modificació. Anem a exigir a Grande Marlaska una explicació".

 

El sector lamenta l'oportunitat perduda d'elaborar un reglament consensuat entre Ministeri d'Interior, ICAE, armers i caçadors, adaptant la Directiva Europea d'Armes a la realitat cinegètica i armera d'Espanya en el segle XXI, i no una modificació a esquena d'aquests sectors , que només contempla certs aspectes prohibicionistes de la Directiva Europea i no d'altres, com la utilització de supressors de so o l'ampliació de la vigència del permís d'armes, per citar alguns.

 


 

El sector cinegético muestra su sorpresa y decepción ante el Ministerio de Interior por la modificación del Reglamento de Armas

 

 

  • La modificación no ha tenido en cuenta las alegaciones presentadas por cazadores y armeros, se ha aprobado en un mes tradicionalmente vacacional y “a escondidas” de otros grupos políticos y sectores implicados.

 

  • Además, se ha perdido la oportunidad de elaborar un reglamento acorde a la situación cinegética actual de nuestro país, adaptando la Directiva Europea de Armas, no sólo una parte.

 

  • Ante tal situación, RFEC, Artemisan y ONC exigen una explicación al Ministerio de Interior por la aprobación apresurada de este texto

 

El sector cinegético ha mostrado su “sorpresa” y “decepción” ante la decisión del Ministerio de Interior de aprobar, mediante un Real Decreto, la modificación del Reglamento de Armas en un mes tradicionalmente vacacional, sin haberlo comunicado previamente a los sectores implicados ni a otros grupos políticos y sin atender las alegaciones presentadas a esta entidad y al ICAE de la Guardia Civil en los últimos años, ante la necesidad de actualizar tal Reglamento a la normativa europea y a la realidad del siglo XXI.

 

Para conocer los motivos que han llevado al Ministerio de Interior a aprobar esta modificación, la Real Federación Española de Caza, la Oficina Nacional de la Caza y la Fundación Artemisan van a remitir una carta al Ministro de Interior, Fernando Grande Marlaska, solicitándole una explicación e instándole a plantear un nuevo Reglamento de Armas que atienda las demandas de cazadores y armeros.

 

El presidente de la RFEC, Ignacio Valle, se ha mostrado “decepcionado” por esta decisión tomada de forma premeditada y” a escondidas”, ya que “ni se nos ha comunicado previamente ni se han escuchado las alegaciones de cazadores y armeros que ya trasladamos en años anteriores a Interior y al ICAE. Interior ha aprobado esta modificación en agosto, sin trasladárselo al resto de partidos políticos ni a los sectores afectados, como si no le interesara que la gente tuviera constancia de esta modificación. Vamos a exigir a Grande Marlaska una explicación”.

 

El sector lamenta la oportunidad perdida de elaborar un reglamento consensuado entre Ministerio de Interior, ICAE, armeros y cazadores, adaptando la Directiva Europea de Armas a la realidad cinegética y armera de España en el siglo XXI, y no una modificación a espaldas de estos sectores, que sólo contempla ciertos aspectos prohibicionistas de la Directiva Europea y no otros, como la utilización de supresores de sonido o la ampliación de la vigencia del permiso de armas, por citar algunos.

 

En este documento pueden consultarse los puntos que más afectan al sector cinegético en esta modificación del Reglamento de Armas (BOE nº 211, de 05-08-2020).Document PDF
ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar