Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

FRE ALS PORCS VIETNAMITES I LES GUATLLES JAPONESES A LLEIDAFre als porcs vietnamites i les guatlles japoneses a Lleida

29/03/2014
L’ordre de vedes inclou mesures per evitar que proliferin

Porcs vietnamites i guatlles japoneses han començat a afegir-se a les espècies autòctones de Lleida. Els primers, com a mascotes abandonades a la seua sort a l’arribar a l’edat adulta que s’hibriden amb senglars; les segones, a través de repoblacions en vedats intensius. La Generalitat ha inclòs mesures per tal d’evitar la proliferació d’aquestes i altres espècies foranes en la nova ordre de vedes 2014-2015.

L’ordre, que la Generalitat va fer pública ahir, autoritza per primera vegada a abatre porcs vietnamites i híbrids en la temporada de caça del senglar, del 7 de setembre al 29 de març, i durant batudes excepcionals per evitar danys en cultius. Quant a la guatlla japonesa, veta el seu ús per a repoblacions. Al marge d’aquestes espècies d’origen asiàtic, el Govern ha prohibit també, tret de casos excepcionals subjectes a autorització, les repoblacions de conills a Lleida, després d’anys en què la superpoblació en comarques del pla s’ha traduït en danys a l’agricultura.També a fi de limitar la proliferació d’aquesta espècie, l’ordre de vedes veta la caça de guineus allà on els conills ocasionen danys en cultius. El període hàbil per abatre’ls va del 15 l’agost a finals de març, igual que l’any passat, davant de la proposta de la Federació de Caça de Lleida, que plantejava prolongar-lo per evitar que els caçadors hagin de sol·licitar nombrosos permisos fora de temporada.

L’ordre sí que recull, en canvi, la petició de la Federació de Caça per ampliar la caça del tord a l’Urgell, el Segrià i les Garrigues (on anys enrere atreia turisme cinegètic) un dia a la setmana, de tres a quatre, entre l’1 i el 15 de febrer.

Cabres assilvestrades
La nova ordre de vedes de la Generalitat inclou per primera vegada l’autorització als caçadors per abatre exemplars de “cabres domèstiques assilvestrades”.
S’afegeixen als permisos per caçar espècies invasores com el visó americà i el porc vietnamita.

Períodes hàbils de caça
El nou any de caça s’iniciarà el 15 d’agost amb la inauguració de la mitja veda fins al 15 de setembre. La temporada de caça menor va del 12 d’octubre a l’1 de febrer i la caça major comença a la tardor i el seu període varia segons l’espècie.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar