Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS

COMUNICAT EN RELACIÓ AL RETORN A LA PRÀCTICA DE L’ACTIVITAT FÍSICA I L’ESPORT PER PART DEL MÓN FEDERAT I PROFESSIONALComunicat en relació al retorn a la pràctica de l’activitat física i l’esport per part del món federat i professional

04/05/2020
Hem seguit les directrius de la Secretaria General de l´Esport i l´Activitat Física, la Unió de Federacions Esportives de Catalunya i, evidentment, l´Ordre SND/388/2020 publicada al BOE

El comunicat de la Secretaria General de l'Esport i l'Activitat Física és el següent:
 
Després de les instruccions fetes públiques avui pel Ministeri de Sanitat en un Ordre Ministerial sobre les condicions en què el món federat i professional podrà tornar a realitzar esport i activitat física, en una fase inicial, a partir de demà dilluns 4 de maig, en el marc del Plan para la transición hacia una nueva normalidad, la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física (SGEAF) exposa al sector esportiu català les mesures a seguir per dur a terme aquest retorn.
 
Esportistes professionals i d’alt nivell:
 
 • Els esportistes professionals i els que el Consejo Superior de Deportes qualifica d’alt nivell o d’interès nacional podran realitzar entrenaments de forma individual, a l’aire lliure, dins dels límits de província on resideixin, i sense limitació de durada i d’horaris.
 
 • Els entrenaments no es podran fer en instal·lacions esportives, que han de romandre tancades. Els esportistes sí que podran accedir a espais naturals com el mar, rius o embassaments, entre d’altres, i podran usar els instruments esportius (raquetes, pilota, patins, etc.) i l’equipament necessari. L’entrenament s’haurà de fer mantenint sempre les mesures de distanciació social i higiene. La distància de seguretat interpersonal serà de dos metres, excepte en el cas de l’ús de les bicicletes, patins o eines similars, que serà de deu metres.
 
 • Els esportistes que practiquin modalitats d’esport adaptat o paralímpiques podran entrenar-se amb l’acompanyament d’un altre esportista. En aquest cas, les distàncies de seguretat es reduiran però caldrà que ambdós utilitzin mascareta i que apliquin mesures per garantir la higiene personal i l’etiqueta respiratòria pertinent.
 
 • Els entrenaments podran comptar amb la presència d’un entrenador, sempre que mantingui les mesures de distanciació social i higiene.
 
 • Cada federació esportiva emetrà l’acreditació al seu esportista, que podrà ser la llicència o el certificat d’esportista d’alt nivell (DAN).

 

Altres esportistes federats:

 
 • Els esportistes federats no integrats en l’apartat anterior podran entrenar-se de forma individual, en espais a l’aire lliure, dos cops al dia (entre les 6h i les 10h, i entre les 20h i les 23h) dins del terme municipal on visquin.
 
 • Els entrenaments no es podran fer en instal·lacions esportives, que han de romandre tancades. Els esportistes, però, podran accedir a espais naturals com el mar, rius o embassaments, entre d’altres. Amb tot, si en la seva modalitat hi intervenen animals (per exemple, l’hípica) es podrà fer l’entrenament a l’aire lliure individualment al lloc on visquin els animals, mitjançant cita prèvia.
 
 • Durant l’entrenament, no hi podrà haver entrenadors ni personal auxiliar, i caldrà respectar la distància de seguretat interpersonal pertinent.
 
 • N’hi haurà prou amb la llicència perquè cada federació acrediti els seus esportistes.
 
 
Esportistes de lligues professionals:
 
 • Els esportistes de clubs que pertanyen a lligues professionals (Primera i Segona Divisió A de futbol, i lliga ACB de bàsquet) podran fer entrenaments de caràcter bàsic, és a dir, individual i individualitzat, realitzat en els centres d’entrenament dels clubs i adaptat a les necessitats de cada modalitat.
 
 • L’activitat haurà de complir amb les mesures de distanciació social i higiene: distància de seguretat interpersonal d’un mínim de dos metres, rentat de mans i ús d’instal·lacions i proteccions sanitàries per als esportistes i el personal auxiliar.
 
 • Cada lliga professional emetrà l’acreditació als esportistes.
 
 
Des de la Federació Catalana de Caça hem elaborat una infografia a mode de resum del més destacat, però sempre cal que consulteu la publicació oficial, en aquest cas l'Ordre SND/388/2020 publicada al BOE, que adjuntem tot seguit.


Orden SND/388/2020, de 3 de mayo, por la que se establecen las condiciones para la apertura al público de determinados comercios y servicios, y la apertura de archivos, así como para la práctica del deporte profesional y federado.
ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar