Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS

LA FEDERACIÓ CATALANA DE CAÇA I LA SEVA REPRESENTACIÓ DE GIRONA ES REUNEIXEN AMB EL DG DEL COS D’AGENTS RURALS PER ACLARIR LA POLÈMICA SUSCITADA PER LES DARRERES ACTUACIONS EXCEPCIONALS A GIRONAFederació Catalana de Caça 01/05/2020

El passat dimarts 28 d’abril el president de la Federació Catalana de Caça, Sr. Sergi Sánchez i el president de la Territorial de Girona, el Sr. Josep Blanquera es van reunir amb el Director General del CAR, Sr. Marc Costa, l’inspector en cap del CAR, Sr. Antoni Mur, el sotsdirector d’activitats cinegètiques, Sr. Jordi Ruiz i la cap de servei, Sra. Maria Josep Vargas. El tema a tractar va ser la polèmica en relació a les actuacions excepcionals per danys efectuades durant el període d’alarma als termes de Canet d’Adri, Sant Gregori i Sant Martí de Llémena.


En primer lloc, volem aclarir de forma entenedora quin serà el procés per autoritzar actuacions excepcionals en aquest moment d’alarma tant si es realitzen per part de caçadors locals com si cal l’actuació del CAR.

 

  • Cal que sigui el pagès afectat el que reclami l’actuació pels danys soferts, o en previsió dels mateixos, als serveis territorials del DARPA.

 

  • Els serveis territorials del DARPA demanaran la inspecció dels danys als membres del CAR que li retornaran una acta.

 

  • Els serveis territorials valoraran l’informe i la severitat del danys i validaran, si s’escau, l’actuació a realitzar.

 

  • En cas de que calgui fer actuacions excepcionals, el cap de secció ho comunicarà a l’interessat, al CAR, si s’escau a l’Ajuntament, al Cos de Mossos d’Esquadra i Guàrdia Civil i, SEMPRE que l’actuació es faci a una APC, al president de la mateixa.

 

  • EN TOTS ELS CASOS en els que les actuacions dutes a terme pel CAR es facin en una APC es convidarà al president o al soci que ell designi (que visqui a la mateixa localitat o veí) a que participi en l’actuació.

 

  • El resultat de les actuacions es comunicarà als serveis territorials del DARPA.


Des del moment en que el Govern Espanyol van instar a les comunitats autònomes a actuar sobre les poblacions de senglar el DARPA va poder autoritzar, tal i com havia demanat també la Federació Catalana de Caça, que fossin les societats locals de caçadors les interlocutores prioritàries a l’hora de gestionar les actuacions per danys. Estem satisfets del fet que, a data de dimarts 28 d’abril, dos de les tres societats de les que hem rebut queixes per actuacions per danys ja han posat a disposició dels serveis territorials del DARPA el llistat de socis que actuaran en aguaits.


El CAR s’ha mostrat absolutament transparent per comptar amb la Territorial de Girona a l’hora de comunicar totes les actuacions, els paratges concrets on s’ha actuat i el resultat de les captures. En cas de que hi hagi cap actuació que no s’ajusti als punts comentats preguem a les societats implicades que es posin en contacte amb la seva territorial per examinar la situació.


Tant el president de la FCC, com el DG del CAR han mostrat el seu interès per, tan bon punt acabi l’estat d’alarma, visitar personalment la zona per reunir-se amb alcaldes, societats de caçadors i pagesos implicats per trobar una solució permanent a la zona.

 

01/05/2020Resum procediment en cas de danys en Estat d´Alarma
ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar