Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

EL PARLAMENT EUROPEU REBUTJA UNA PETICIÓ ANIMALISTA SOBRE EL SUPOSAT MALTRACTAMENT ANIMAL DE LLEBRERSEl Parlament Europeu rebutja una petició animalista sobre el suposat maltractament animal de llebrers

23/03/2020
La petició sol·licitava l´adopció de lleis uniformes per combatre ´el maltractament dels llebrers pels caçadors´

El Parlament Europeu ha rebutjat una petició sobre el maltractament animal en llebrers. La petició, realitzada per l'Associació d'Organitzacions Europees de Benestar Animal, sol·licitava l'adopció de lleis uniformes sobre la protecció i el benestar dels animals, en particular "per combatre el maltractament dels llebrers pels caçadors". Aquesta associació animalista acusava els caçadors espanyols de criar els llebrers per a la caça en condicions espantoses, sent "abandonats o brutalment assassinats".
 


El peticionari va sol·licitar a el Parlament Europeu que s'adoptessin lleis uniformes sobre la protecció i el benestar dels animals, en concret, "per combatre el maltractament dels llebrers" i que el Parlament Europeu havia d'exercir pressió sobre el Govern d'Espanya perquè prengués mesures i revisés la seva postura sobre aquesta qüestió.

 

El Parlament Europeu ha resolt que confia en la bona gestió del Govern d'Espanya pel que fa al maltractament animal es refereix (els principis de proporcionalitat i subsidiarietat ha de ser respectada) i rebutja la petició dels grups animalistes.

 

El president de la RFEC, Ignacio Valle, ha valorat molt positivament aquesta notícia, ja que "Espanya és un país compromès contra el maltractament animal i així ho ha demostrat el Parlament Europeu. Gràcies a la feina de la RFEC a Europa a través de FACE podem denunciar tots els atacs i mentides abocades cap al nostre col·lectiu, com va passar recentment amb l'eurodiputada Laura Huhtasaari ".

 

D'altra banda, la RFEC ha exigit a Mediaset una disculpa després de l'atac als caçadors de el presentador Jorge Javier Vázquez, al programa 'Supervivientes' de Telecinco, el 19 de març, afirmant, sobre els llebrers, que "hi ha molts caçadors que els abandonen "i afegint:" No s'haurien d'utilitzar els gossos per a la caça ".

 

La RFEC ha recordat als directius de Telecinco que tot el col·lectiu cinegètic condemna l'abandonament i el maltractament de tots gossos, i ha expressat el seu malestar perquè aquest mitjà "permeti impunement la criminalització d'un milió de caçadors espanyols per part del Sr. Vázquez, únicament basant-se en les seves particulars idees animalistes i anticaça, i fent cas omís de l'única estadística oficial existent, realitzada pel SEPRONA de la Guàrdia Civil, que sosté tot el contrari ".

 

Així mateix, la Federació Espanyola ha mostrat la seva indignació per la utilització per part del seu presentador d'un programa com 'Supervivientes' "per donar veu a interessos animalistes radicals que demanen la prohibició de la caça amb gossos, en un descarat intent de manipulació de l'opinió pública contra l'activitat cinegètica ".


El Parlamento Europeo rechaza una petición animalista sobre el supuesto

maltrato animal de galgos

 

• La petición solicitaba la adopción de leyes uniformes para combatir "el maltrato de los galgos por los cazadores"

 

• El Parlamento Europeo confía en la buena gestión del Gobierno de España en cuanto al maltrato animal se refiere y rechaza la petición de los grupos animalistas

 

• Por otro lado, la RFEC ha exigido una disculpa a Mediaset por acusar de nuevo a los cazadores de abandonar y maltratar a sus perros

 

El Parlamento Europeo ha rechazado una petición sobre el maltrato animal en galgos. La petición, realizada por la Asociación de Organizaciones Europeas de Bienestar Animal, solicitaba la adopción de leyes uniformes sobre la protección y el bienestar de los animales, en particular "para combatir el maltrato de los galgos por los cazadores". Esta asociación animalista acusaba a los cazadores españoles de criar los galgos para la caza en condiciones espantosas, siendo "abandonados o brutalmente asesinados".

 

El peticionario solicitó al Parlamento Europeo que se adoptaran leyes uniformes sobre la protección y el bienestar de los animales, en concreto, "para combatir el maltrato de los galgos" y que el Parlamento Europeo debía ejercer presión sobre el Gobierno de España para que tomara medidas y revisara su postura sobre esta cuestión.

 

El Parlamento Europeo ha resuelto que confía en la buena gestión del Gobierno de España en cuanto al maltrato animal se refiere (los principios de proporcionalidad y subsidiariedad debe ser respetada) y rechaza la petición de los grupos animalistas.

 

El presidente de la RFEC, Ignacio Valle, ha valorado muy positivamente esta noticia, ya que “España es un país comprometido contra el maltrato animal y así lo ha demostrado el Parlamento Europeo. Gracias al trabajo de la RFEC en Europa a través de FACE podemos denunciar todos los ataques y mentiras vertidas hacia nuestro colectivo, como ocurrió recientemente con la eurodiputada Laura Huhtasaari”.

 

Por otro lado, la RFEC ha exigido a Mediaset una disculpa tras el ataque a los cazadores del presentador Jorge Javier Vázquez, en el programa ‘Supervivientes’ de Telecinco, el 19 de marzo, afirmando, sobre los galgos, que “hay muchos cazadores que los abandonan” y añadiendo: “No se deberían utilizar los perros para la caza”.

 

La RFEC ha recordado a los directivos de Telecinco que todo el colectivo cinegético condena el abandono y el maltrato de todos perros, y ha expresado su malestar porque este medio “permita impunemente la criminalización de un millón de cazadores españoles por parte del Sr. Vázquez, únicamente basándose en sus particulares ideas animalistas y anticaza, y haciendo caso omiso de la única estadística oficial existente, realizada por el SEPRONA de la Guardia Civil, que sostiene todo lo contrario”.

 

Así mismo, la Federación Española ha mostrado su indignación por la utilización por parte de su presentador de un programa como ‘Supervivientes’ “para dar voz a intereses animalistas radicales que piden la prohibición de la caza con perros, en un descarado intento de manipulación de la opinión pública contra la actividad cinegética”.

 

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar