Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS

LA NOSTRA SOLIDARITAT, COMPROMÍS I SUPORT A TOTS/ES ELS/LES AFECTATS/DES PEL TEMPORAL GLÒRIALa nostra solidaritat, compromís i suport a tots/es els/les afectats/des pel temporal Glòria

22/01/2020
Comunicat de la Federació Catalana de Caça de suport i compromís amb la població en general i els caçadors, caçadores i les societats de caçadors/es afectades pel temporal Glòria

 

Una vegada més, la força de la natura ens torna a recordar la nostra feblesa i, en certa mesura, la supèrbia amb la qual, en ocasions, fem ús del medi natural. Malauradament, portem uns dies on la meteorologia, en aquesta ocasió de la mà del temporal Glòria, està colpejant amb gran virulència el nostre territori, especialment a les Terres de l’Ebre, un espai ja de per si sotmès a un delicat equilibri natural; així com a algunes zones de Girona, a més a més d’altres punts de la geografia catalana.

 

Les conseqüències d’aquesta llevantada al conjunt de les Terres de l’Ebre són catastròfiques,  molt especialment a la zona del Delta de l’Ebre i més en concret a Deltebre, amb més de 3.000 hectàrees de conreu i espais naturals negades per l’aigua del mar, una situació que posa en perill els ingressos de moltes persones i la rica però delicada biodiversitat d’aquest paratge tan preuat.

 

Volem transmetre la nostra solidaritat amb la gent de les Terres de l’Ebre, especialment del Montsià i Baix Ebre, greument afectats per aquesta terrible llevantada, així com a tots/es els/les caçadors/es i societats d’aquestes zones que ara veuen seriosament amenaçades les seves àrees cinegètiques, i malaguanyada la seva feina incansable en la protecció d’aquest hàbitat.  

 

Volem fer palès el nostre suport i compromís amb les reiterades peticions dels habitants d’aquestes terres, compartides pel col·lectiu de caçadors, a l’hora de reclamar una necessària i urgent millora de les infraestructures del territori: neteja de lleres i barrancs, millores en les telecomunicacions, inversions en infraestructures viàries, marítimes i de prevenció i protecció com la construcció d’esculleres, dragatge de rius o millores als sistemes de bombeig per treure l’aigua del mar que penetra, cada dia més, al Delta i que està provocant una major salinitat de les aigües dolces d’aquest espai, amb les nefastes conseqüències que això comporta per la conservació de la biodiversitat del Medi, quelcom que des de fa anys s’està denunciant per part dels caçadors del Delta i la Federació de Caça de les Terres de l’Ebre.  

 

Tothom diu estimar aquestes terres, però han estat menystingudes quan és moment de destinar recursos econòmics, humans i logístics per la seva correcta conservació i equilibri, a l’hora d’invertir o prendre decisions. El Sud també existeix, encara que massa sovint se’ns oblida. Des de la Federació Catalana de Caça us transmetem tot el nostre respecte i solidaritat.

 

Volem fer extensiva la nostra solidaritat a totes les persones afectades per aquest temporal, que també està provocant nombrosos desastres a terres gironines i altres comarques de la resta de Catalunya, amb una afectació molt important per les persones, les infraestructures i els espais naturals, que malauradament també afectaran d’una manera força perjudicial i directa a les diferents àrees de caça de les nostres societats de caçadors i caçadores.

 

Per a tothom, el nostre suport acompanyat del nostre compromís d’acompanyar-vos en les vostres reclamacions i peticions a les diferents administracions per buscar solucions que ajudin a evitar la repetició de les terribles conseqüències derivades d’aquests fenòmens naturals, així com per demanar recursos per recuperar les zones afectades el més aviat possible. Si hi ha res que des de la Federació Catalana de Caça puguem fer per col·laborar, acompanyar, atendre i/o ajudar poseu-vos en contacte amb nosaltres a info@federcat.com .

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar