Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

CAÇA A SANT FELIU DE PALLEROLS UN OCELL AMB UN TRANSMISSOR POSAT A SUÏSSACaça a Sant Feliu de Pallerols un ocell amb un transmissor posat a Suïssa

20/01/2020
El caçador dona a conèixer la troballa al Club de la Becada de Catalunya, que localitza qui va posar l´aparell a l´animal

El caçador de Sant Feliu de Pallerols Lluís Ordoñez, el dissabte dia 11 de gener, va abatre una becada dins de l'àrea de caça de Sant Feliu de Pallerols. Quan ell i el seu gos van localitzar el cos de l'animal es van trobar amb el fet que l'au portava quatre anelles a les potes i un estri estrany a l'esquena.

 

Ordoñez va explicar a Diari de Girona que l'animal duia una espècie de motxilla estada a l'esquena, de la qual sortia una antena. «La motxilla feia uns dos centímetres d'ample per un d'alt i l'antena tenia entre 25 i 35 centímetres de llargada», ha explicat. També ha apuntat que el transmissor s'alimentava amb energia solar. Una becada fa uns 35 centímetres de llargària i entre 55 i 65 centímetres d'envegadura alar.

 

Ordoñez va donar part de la troballa al Club de Caçadors de la Becada de Catalunya. Els responsables del club van observar que les anelles havien estat posades a Suïssa i, segons el club, en menys de vint-i-quatre hores van aconseguir obtenir informació sobre l'au abatuda a Sant Feliu.

 

Exposen que era un mascle adult que havia estat anellat el 23 de juliol del 2017 al cantó suís del Jura per part de l'Equip científic Projecte Nacional sobre la becada dels boscos durant l'època de zel. Es veu que els científics van seguir l'animal uns dies en un radi d'entre 20 i 25 quilòmetres i en van perdre el senyal el 10 de juliol del 2017.

 

Quasi tres anys després, han recuperat l'aparell perquè el Club de Caçadors de la Becada els els ha tornat. El Club de Caçadors de la Becada va agrair l'avís d'Ordoñez i va afirmar que el coneixement de l'espècie és essencial per al seu manteniment cinegètic.

 

Ordoñez va explicar que la caça de la becada és una activitat cinegètica molt corrent i molt regulada. Va plantejar que molts dels estudis científics de l'animal tenen la funció d'obtenir-ne dades destinades a la regulació de la cacera. El caçador va apuntar que en els últims anys ha disminuït el nombre de les becades per causa del canvi climàtic.

 

xavier valeriwww.diaridegirona.cat/comarques/2020/01/21/caca-sant-feliu-pallerols-ocell/1024756.html
ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar