Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · IMPORTANT

JUANJO MARTÍNEZ, DE LA TERRITORIAL DE BARCELONA, NOU CAMPIÓ DE CATALUNYA DE BECADAJuanjo Martínez, de la Territorial de Barcelona, nou campió de Catalunya de Becada

Juanjo Martínez, de la Territorial de Barcelona, nou campió de Catalunya de Becada

Juanjo Martínez, de la Territorial de Barcelona, nou campió de Catalunya de Becada

Juanjo Martínez, de la Territorial de Barcelona, nou campió de Catalunya de Becada

Juanjo Martínez, de la Territorial de Barcelona, nou campió de Catalunya de Becada

Juanjo Martínez, de la Territorial de Barcelona, nou campió de Catalunya de Becada

Juanjo Martínez, de la Territorial de Barcelona, nou campió de Catalunya de Becada

Juanjo Martínez, de la Territorial de Barcelona, nou campió de Catalunya de Becada

Juanjo Martínez, de la Territorial de Barcelona, nou campió de Catalunya de Becada

Juanjo Martínez, de la Territorial de Barcelona, nou campió de Catalunya de Becada

Juanjo Martínez, de la Territorial de Barcelona, nou campió de Catalunya de Becada

Juanjo Martínez, de la Territorial de Barcelona, nou campió de Catalunya de Becada

09/12/2019

El passat diumenge, l’àrea de caça de la Societat de Caçadors de Lloret de Mar va esdevenir l’escenari de la celebració d’una nova edició del Campionat de Catalunya de Becada, classificatori per a l’estatal, que va tenir com a brillant guanyador a Juanjo Martínez, amb dos becades cobrades, de la Territorial de Barcelona, seguit per Pere Madruga, de la Territorial de Lleida i Isaac Morales, també de Barcelona, que va quedar tercer.

 

En un dia esplèndid per a la realització d’aquesta competició, els 11 participants en aquesta nova edició del Campionat de Catalunya de Becada, organitzat per la Federació Catalana de Caça, es van donar cita el passat diumenge 8 de desembre al terme municipal de Lloret de Mar per prendre part en aquesta esperada i exigent prova. A les 07.00 del matí, participants, jutges i un gran nombre d’acompanyants es van donar cita al restaurant El Senglar, on es va comprovar la documentació dels diferents competidors i es van repartir els dorsals de participació i assignar els jutges a cadascun dels competidors. Realitzat aquest tràmit, com sempre coordinat per Diego de la Torre, responsable de competicions de la Federació Catalana de Caça, amb el suport de la seva companya Maria José Núñez "Mari", tots els participants es van desplaçar a la zona de caça de la Societat de Caçadors de Lloret de Mar, a la qual cal agrair la seva total implicació en l’organització i correcte desenvolupament de la competició.

 

Uns minuts abans del començament d’aquest campionat, Sergi Sánchez, president de la Federació Catalana de Caça, conjuntament amb Gabi Crespo, responsable de becades de la FCC, es van adreçar als presents per desitjar-los una bona competició; aprofitant aquest moment previ a l’inici de la prova per animar-los a descarregar-se l’APP de la Federació i aportar dades sobre les seves jornades de caça de la becada relatius a l’abundància, taxes d’aprofitament, distribucions geogràfiques –en cap cas la zona específica de caça- etc. En aquest sentit, tant Sergi Sánchez com Gabi Crespo van destacar la importància de facilitar la informació recollida a les jornades de caça a través d’aquesta APP ja que aportaran unes dades de vital significació a l’hora de defensar davant les institucions, especialment de l’àmbit europeu, la nostra activitat. Així mateix, Sergio Sánchez va insistir sobre l’esforç realitzat per part de la Federació Catalana de Caça per mantenir les competicions i ajudar als competidors a participar als diferents Campionats de Caça d’Espanya.

 

A les 08.30, i amb cinc hores per davant, tots els participants van començar el seu concurs en aquesta prova. A les 11.00 hores del matí va passar pel punt de control Juanjo Martínez, presentant dues becades, el primer participant en finalitzar la competició i, finalment, el brillant vencedor d’aquesta edició del Campionat de Catalunya de Becada. Poc després, i també amb dos becades, va concloure la seva participació Pere Madruga, de la Territorial de Lleida, aconseguint la segona plaça. El vigent campió d’Espanya de Becada, Isaac Morales, va obtenir la tercera posició també amb dos becades al seu haver,  mentre que el representant de la Territorial de Girona, Xavier Carpio, que va tancar la seva participació en aquest campionat amb una becada, va ocupar la quarta posició. No obstant això, el gironí també aconsegueix una plaça per al Campionat d’Espanya de Becada ja que, Morales tenia assegurat el seu passi gràcies a la seva victòria al passat campionat d’Espanya.

 

Tots els participants van valorar molt positivament l’organització general del campionat i la zona de caça escollida per la celebració d’aquesta competició, tot i que la sort a l’hora de capturar algun exemplar de becada els hi va resultar esquiva; malgrat albirar algun exemplar de becada i d’altres espècies cinegètiques. Sens dubte, una gran jornada de competició i germanor, que va acabar amb un animat dinar al restaurant El Senglar.

 

No podem acabar aquest article sense dedicar una menció molt especial per al gran Diego de la Torre, responsable de competicions de la Federació Catalana de Caça, que després d’uns anys intensos al capdavant d’aquest àrea tan destacada de la FCC donarà el relleu a un altra persona. Moltíssimes gràcies Diego per tot el teu esforç, compromís i, especialment, per la teva capacitat per fer les coses senzilles per a tothom, per la teva companyonia, experiència i coneixements de l’activitat cinegètica i la reglamentació i normativa aplicada a les competicions. Fet i fet, per ser una excel·lent persona.

 

El nostre agraïment a tots els participants i jutges pel seu esforç i esportivitat en el decurs de la prova. A la Representació Territorial de la FCC a Girona i Societat de Caçadors de Lloret de Mar per la seva inestimable col·laboració, a Gabi Crespo i al Club de Becaders de Catalunya, que com sempre es van bolcar en el bon desenvolupament de la competició i,  és clar, als nostres esponsor Mutuasport i Bon Mascota. 

 

Gabi Crespo ens valora en aquest video l'actual situació de la caça de la becada i el campionat

 


 

 Juanjo Martínez, de la Territorial de Barcelona, nuevo campeón de Cataluña de Becada

 

El pasado domingo, el área de caza de la Sociedad de Cazadores de Lloret de Mar fue el escenario de la celebración de una nueva edición del Campeonato de Cataluña de Becada, clasificatorio para el estatal, que tuvo como brillante ganador a Juanjo Martínez, con dos becadas cobradas, de la Territorial de Barcelona, seguido por Pere Madruga, de la Territorial de Lleida y Isaac Morales, también de Barcelona, que quedó tercero.

 

En un día espléndido para la realización de esta competición, los 11 participantes en esta nueva edición del Campeonato de Cataluña de Becada, organizado por la Federación Catalana de Caza, se dieron cita el pasado domingo 8 de diciembre en el término municipal de Lloret de Mar por tomar parte en esta esperada y exigente prueba. A las 7:00 de la mañana, participantes, jueces y un gran número de acompañantes se dieron cita en el restaurante El Senglar, donde se comprobó la documentación de los diferentes competidores y se repartieron los dorsales de participación y asignaron los jueces a cada uno de los competidores. Realizado este trámite, como siempre coordinado por Diego de la Torre, responsable de competiciones de la Federación Catalana de Caza, con el apoyo de su compañera Maria José Núñez "Mari" todos los participantes se desplazaron a la zona de caza de la Sociedad de Cazadores de Lloret de Mar, a la que hay que agradecer su total implicación en la organización y correcto desarrollo de la competición.

 

Unos minutos antes del comienzo de este campeonato, Sergio Sánchez, presidente de la Federación Catalana de Caza, conjuntamente con Gabi Crespo, responsable de becadas de la FCC, se dirigieron a los presentes para desearles una buena competición aprovechando este momento previo al inicio de la prueba para animarles a descargarse el APP de la Federación y aportar datos sobre sus jornadas de caza de la becada relativos a la abundancia, tasas de aprovechamiento, distribuciones geográficas -en ningún caso la zona específica de caza- etc. En este sentido, tanto Sergi Sánchez como Gabi Crespo destacaron la importancia de facilitar la información recogida en las jornadas de caza a través de esta APP ya que aportarán unos datos vitales a la hora de defender ante las instituciones, especialmente del ámbito europeo, nuestra actividad. Asimismo, Sergio Sánchez insistió sobre el esfuerzo realizado por parte de la Federación Catalana de Caza para mantener las competiciones y ayudar a los competidores a participar en los diferentes Campeonatos de Caza de España.

 

A las 08.30, y con cinco horas por delante, todos los participantes comenzaron su concurso en esta prueba. A las 11.00 horas de la mañana pasó por el punto de control Juanjo Martínez, presentando dos becadas, el primer participante en finalizar la competición y, a la postre, el brillante vencedor de esta edición del Campeonato de Cataluña de Becada. Poco después, y también con dos becadas, concluyó su participación Pere Madruga, de la Territorial de Lleida, consiguiendo la segunda plaza. El vigente campeón de España de Becada, Isaac Morales, obtuvo la tercera posición también con dos becadas en su haber, mientras que el representante de la Territorial de Girona, Xavier Carpio, que cerró su participación en este campeonato con una becada, ocupó la cuarta posición. Sin embargo, el gerundense también consigue una plaza para el Campeonato de España de Becada dado que Morales tenía asegurado su pase gracias a su victoria en el pasado campeonato de España.

 

Todos los participantes valoraron muy positivamente la organización general del campeonato y la zona de caza escogida para la celebración de esta competición, aunque la suerte a la hora de capturar algún ejemplar de becada les resultó esquiva; pese avistar algún ejemplar de becada y otras especies cinegéticas. Sin duda, una gran jornada de competición y hermandad, que terminó con una animada comida en el restaurante El Senglar.

 

No podemos terminar este artículo sin dedicar una mención muy especial para el gran Diego de la Torre, responsable de competiciones de la Federación Catalana de Caza, que tras unos años intensos al frente de este área tan destacada de la FCC dará el relevo a otra persona. Muchísimas gracias Diego por todo tu esfuerzo, compromiso y, especialmente, por tu capacidad para hacer las cosas sencillas para todos, por tu compañerismo, experiencia y conocimientos de la actividad cinegética y la reglamentación y normativa aplicada a las competiciones. A la postre, por ser una excelente persona.

 

Nuestro agradecimiento a todos los participantes y jueces por su esfuerzo y deportividad en el transcurso de la prueba. A la Representación Territorial de la FCC en Girona y a la Sociedad de Cazadores de Lloret de Mar por su inestimable colaboración, a Gabi Crespo y el Club de Becaders de Cataluña, que como siempre se volcaron en el buen desarrollo de la competición y, por supuesto, a nuestros esponsor Mutuasport y Bon Mascota.

 

Gabi Crespo nos valora en este video la situación actual de la caza de Becada en Cataluña y el Campeonato

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar