Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

DETECTAT UN POSSIBLE CAS DE LLEBRE EUROPEA AMB MALALTIA HEMORRÀGICA VÍRICA AL SEGRIÀ (LLEIDA)Detectat un possible cas de llebre europea amb Malaltia Hemorràgica Vírica al Segrià (Lleida)

03/12/2019
Per ara el SEFaS ens ha facilitat un informe preliminar que indica molt probablement la Malaltia Hemorràgica Vírica com a causa de la mort de la llebre i ja s´han enviat mostres al LaSAC.

Informem que el Servei d´Ecopatologia de Fauna Salvatge (SEFaS), d´acord amb el protocol establert per la vigilància sanitària passiva, ha analitzat una llebre trobada morta a un camp de fruiters al paratge de ´La Femosa´ a la comarca del Segrià (Lleida), el passat 25 de novembre.  

 

Segons l´informe preliminar, tot indica que la llebre tindria la Malaltia Hemorràgica Vírica, i ja s´han enviat mostres al LaSAC per la confirmació del virus i posterior caracterització al Laboratori Central de Veterinària (LCV Algete) donat que es tracta d´una malaltia de declaració obligatòria.  

 

Preguem a tots els caçadors i caçadores de Catalunya que es mantinguin atents/es quan estigui al camp i notifiquin als Agents Rurals qualsevol mortalitat anormal de conills i llebres, tinguin o no signes externs de Mixomatosi o Malaltia Hemorràgica Vírica, per tal de poder fer un seguiment acurat i tenir tota la informació possible al nostre abast.  

 

Moltes gràcies.  

 


 

 

Detectado un posible caso de liebre europea con la Enfermedad Hemorrágica Vírica en el Segrià (Lleida)

Por ahora el SEFaS nos ha facilitado un informe preliminar que indica muy probablemente la Enfermedad Hemorrágica Vírica como causa de la muerte de la liebre y ya se han enviado muestras al LaSAC.

 

Informamos que el Servicio de Ecopatologia de Fauna Salvaje (SEFaS), de acuerdo con el protocolo establecido para la vigilancia sanitaria pasiva, ha analizado una liebre encontrada muerta en un campo de frutales en el paraje de 'La Femosa' en la comarca del Segrià (Lleida), el pasado 25 de noviembre.

 

Según el informe preliminar, todo indica que la liebre tendría la Enfermedad Hemorrágica Vírica, y ya se han enviado muestras al LaSAC para la confirmación del virus y posterior caracterización al Laboratorio Central de Veterinaria (LCV Algete) dado que se trata de una enfermedad de declaración obligatoria.

 

Rogamos a todos los cazadores y cazadoras de Cataluña que se mantengan alerta cuando estén en el campo y notifiquen a los Agentes Rurales cualquier mortalidad anormal de conejos y liebres, tengan o no signos externos de Mixomatosis o Enfermedad Hemorrágica Vírica, para poder hacer un seguimiento acurado y tener toda la información posible a nuestro abasto.

 

Muchas gracias.Informe resultats estudi anatomopatològic
ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar