Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

​L´AJUNTAMENT DE LA RÀPITA ESTUDIA PRENDRE MESURES PER L´APARICIÓ DE SENGLARS AL NUCLI URBÀ​L´Ajuntament de la Ràpita estudia prendre mesures per l´aparició de senglars al nucli urbà

20/11/2019
Diumenge es va veure passejar una rabera de porcs per un carrer de l´oest del poble

L’Ajuntament de la Ràpita, la Policia Local i el Cercle de Caçadors han decidit coordinar esforços davant el recent albirament d’una rabera de porcs senglars dintre del nucli urbà del municipi.

 

La nit del diumenge alguns testimonis van veure passar un grup de senglars a la zona oest del poble, la més propera a la serra del Montsià, en un dels carrers adjacents a l’Avinguda Catalunya i que condueixen cap a la Torre del Moro. Els animals passaven per la via pública i van poder ser captats en una imatge que ha circulat per les xarxes socials. Eren, com a mínim, 5 exemplars adults.
 
Tot i que no s’han lamentat danys personals ni materials, la Regidoria de Medi Ambient ha anunciat mesures per estudiar la situació. “Estem avaluant diverses hipòtesis”, explica a l'aguaita.cat el regidor de Medi Ambient, Oriol Clos, “pel que ens han comentat des del Cercle de Caçadors”, continua, “els senglars són animals que tenen molta capacitat de desplaçament. En una nit poden recórrer fins a 30 quilòmetres. Si han marxat del seu hàbitat és perquè estan buscant recursos que ara no tenen”. Per tant, una d’estes hipòtesis seria que es tractés d'una rabera que no habita el Montsià i que haja marxat del seu lloc en busca de menjar.

A partir d’ara, els escenaris que es poden obrir són diversos, segons apunta Clos. “En primer lloc, pot ser que els animals baixen al poble, hagen trobat menjar o aigua i tornen. Seria l’opció menys desitjada. En segon lloc, podria ser no hagen trobat res i ja no tornen a vindre, seria l’opció més desitjable i entenem que, ara per ara, la més plausible. Per la qual cosa esperem que tot quede en una anècdota”, subratlla el regidor.

Setmanes enrere la Regidoria de Medi Ambient i el Cercle de Caçadors van iniciar converses per prevenir, precisament, l’arribada de senglars al municipi. Una de les propostes que es va posar sobre la taula va ser la instal·lació de punts d’aigua en punts allunyats del nucli urbà. Amb l’albirament dels animals ara fa dos dies, de moment, s’ha decidit esperar, i estudiar com evoluciona la situació, tot i que el “més probable” és que es faça alguna acció “per pertorbar la tranquil·litat dels animals i fer-los desplaçar”. Tot i això, fer una batuda, seria “l’escenari més allunyat a hores d’ara”, segons el regidor.

Els caçadors faran una inspecció visual del terreny. En cas de trobar una presència notable de senglars en llocs propers al municipi s’estudiarien mesures dissuasives. La batuda s’aplicaria en cas de superpoblació, apunta Clos.
 
 
ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar