Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · CAMPIONATS

JORDAN EDO, DE LES TERRES DE L’EBRE VENCEDOR AL CATALÀ DE CAÇA MENOR AMB GOS, REALITZAT A ORCAU AMB CAÇA SALVATGEJordan Edo, de les Terres de l’Ebre vencedor al Català de Caça Menor amb Gos, realitzat a Orcau amb caça salvatge

Jordan Edo, de les Terres de l’Ebre vencedor al Català de Caça Menor amb Gos, realitzat a Orcau amb caça salvatge

Jordan Edo, de les Terres de l’Ebre vencedor al Català de Caça Menor amb Gos, realitzat a Orcau amb caça salvatge

Jordan Edo, de les Terres de l’Ebre vencedor al Català de Caça Menor amb Gos, realitzat a Orcau amb caça salvatge

Jordan Edo, de les Terres de l’Ebre vencedor al Català de Caça Menor amb Gos, realitzat a Orcau amb caça salvatge

Jordan Edo, de les Terres de l’Ebre vencedor al Català de Caça Menor amb Gos, realitzat a Orcau amb caça salvatge

Jordan Edo, de les Terres de l’Ebre vencedor al Català de Caça Menor amb Gos, realitzat a Orcau amb caça salvatge

Jordan Edo, de les Terres de l’Ebre vencedor al Català de Caça Menor amb Gos, realitzat a Orcau amb caça salvatge

Jordan Edo, de les Terres de l’Ebre vencedor al Català de Caça Menor amb Gos, realitzat a Orcau amb caça salvatge

Jordan Edo, de les Terres de l’Ebre vencedor al Català de Caça Menor amb Gos, realitzat a Orcau amb caça salvatge

18/11/2019
El coto de la SC Els Pirineus, d’Orcau, va acollir el dissabte una nova edició del Campionat de Catalunya de Caça Menor amb Gos, que va tenir en l’ebrenc Jordan Edo al seu guanyador, seguit dels lleidatans Josep Maria i Eugeni Sanfeliu, segon i tercer.

El passat dissabte vam tenir l’oportunitat de viure una nova i molt especial edició del Campionat de Catalunya de Caça Menor amb Gos, organitzat per la Federació Catalana de Caça, ja que es va realitzar amb caça salvatge, donant resposta a una petició, llargament sol·licitada per la gran majoria de caçadors i caçadores participants en aquests campionats. Així mateix, amb la celebració d’aquest campionat amb caça salvatge l’actual junta directiva de la FCC complia amb l’últim compromís electoral que li restava per desenvolupar del seu programa electoral.

 

L’aposta, tot i que no va ser gens fàcil de dur a terme, va resultar francament exitosa i el conjunt dels participants, que tenien un “cupo” màxim de 3 captures de perdiu roja de 3, van valorar molt positivament l’esforç realitzat per part de la Federació. Sergio Sánchez, president de la Federació Catalana de Caça, en la presentació de la prova va destacar aquest fet; així com la necessitat de replantejar l’actual model competitiu; especialment pel que fa a aquest campionat, destacant la necessitat d’establir un número màxim de captures en consonància amb el pla d’aprofitament cinegètic de l’àrea on es desenvolupi la  competició. El president de la Catalana va remarcar que aquests campionats tenen que ser un referent de caça sostenible i que cal allunyar-se de conceptes, que avui en dia no tenen cap mena de sentit,  com premiar al que més caça en menys temps. 

 

Per altra banda, Sergio Sánchez també va posar en valor que la Federació cada dia està invertint més recursos humans i econòmics en la realització d’accions i iniciatives adreçades a defensar el present i el futur de l’activitat cinegètica, a mantenir un diàleg fluïd amb l’administració i altres entitats i organitzacions vinculades amb la nostra activitat o que comparteixen usos del medi amb nosaltres, en la millora d’hàbitats, la realització de censos, etc. Una inversió econòmica que, en bona mida, resta recursos per la realització amb la mateixa intensitat i assignació pressupostària a altres accions com les competicions, amb la qual cosa caldrà esmerçar nous esforços per buscar l’encaix i poder compaginar d’una manera correcta tots els interessos i activitats.  Sergio Sánchez també va destacar la importància de que els caçadors i caçadores de Catalunya aportin dades de les seves jornades de caça, amb captures o sense, a través de l’APP de la FCC, ja que aquesta informació serà el millor argument per defensar la caça.

 

La prova es va desenvolupar amb total normalitat i la gran majoria dels 22 inscrits en la competició van arribar amb alguna captura al punt de control on a més de perdius (cupo màxim de 3 exemplars) es van veure tords, una becada i dos magnífics exemplars de llebre de muntanya. Aquesta nova edició del català de l’especialitat tan sols va comptar amb la participació d’una dona, la Daniela Okkinga, de la Territorial de Girona, que es va proclamar campiona del femení de Caça Menor amb Gos.

 

Cap a les 12.00 hores del migdia, una vegada transcorregut més de la meitat del temps total de la prova (cinc hores) va passar Ivan Rodríguez pel punt de control amb tres perdius abatudes. En aquell moment de la competició, tot feia pensar que el vigent campió del provincial de Girona de l’especialitat pujaria al pòdium entre els tres primers classificats; però es va tenir que conformar amb una meritòria quarta posició, ja que Jordan Edo, de les Terres de l’Ebre li va superar en puntuació a l’obtenir un millor global de captures, obtenint una merescuda victòria;  el mateix que els bessons Josep Maria i Eugeni Sanfeliu, que van celebrar el seu 43è aniversari aconseguint el segon i tercer lloc a la prova respectivament. Els quatre representaran a Catalunya a les semifinals del Campionat d’Espanya de Caça Menor amb Gos, que es durà a terme el proper cap de setmana a Albacete. La final està programada per als dies 6 i 7 de setembre a Osuna.

 

El nostre més sincer agraïment a la Societat de Caçadors Els Pirineus d’Orcau així com als jutges que van acompanyar als participants al campionat, a Guillem Diaz, el nostre veterinari a la granja de perdius de Torreferrussa, encarregat en aquesta ocasió, de realitzar la comprovació de tots els animals presentats pels participants, així com a totes les persones que van ajudar en l’organització d’aquesta competició, que va comptar també amb l’inestimable suport de Mutuasport, la Generalitat de Catalunya i Bonmascota.  En acabar la prova de camp, tots els participants i acompanyants van gaudir d’un animat dinar de germanor a l’Hotel Terradets, on es van lliurar els diferents premis als guanyadors, amb Diego de la Torre, responsable de competicions de la FCC, com a mestre de cerimònies. 


 

Jordan Edo, de las Tierras del Ebro vencedor al Catalán de Caza Menor con Perro, realizado en Orcau con caza salvaje

 

El coto de la Sociedad de Cazadores Els Pirineus, de Orcau, acogió el pasado sábado una nueva edición del Campeonato de Cataluña de Caza Menor con Perro, que tuvo en el participante de les Terres de l’Ebre Jordan Edo a su ganador, seguido de los leridanos Josep Maria y Eugeni Sanfeliu, segundo y tercero respectivamente.

 

El pasado sábado tuvimos la oportunidad de vivir una nueva y muy especial edición del Campeonato de Cataluña de Caza Menor con Perro, organizado por la Federación Catalana de Caza, ya que se realizó con caza salvaje, dando respuesta de esta manera a una petición, largamente solicitada por la gran mayoría de cazadores y cazadoras participantes en estos campeonatos. Asimismo, con la celebración de este campeonato con caza salvaje la actual junta directiva de la FCC cumplía así con el último compromiso electoral que le quedaba por desarrollar de su programa electoral.

 

La apuesta, que no fue nada fácil de  llevar a cabo, resultó francamente exitosa y el conjunto de los participantes, que tenían un cupo máximo de 3 capturas de perdiz roja, valoraron muy positivamente el esfuerzo realizado por parte de la Federación. Sergio Sánchez, presidente de la Federación Catalana de Caza, en la presentación de la prueba destacó este hecho; así como la necesidad de replantear el actual modelo competitivo; especialmente en relación con este campeonato, destacando la necesidad de establecer un número máximo de capturas en consonancia con el plan de aprovechamiento cinegético del área donde se desarrolle la competición. El presidente de la Catalana remarcó que estos campeonatos tienen que ser un referente de caza sostenible y es necesario alejarse de conceptos, que hoy en día no tienen ningún sentido, como significar al que más caza en menos tiempo.

 

Por otra parte, Sergio Sánchez también puso en valor que la Federación está invirtiendo cada día más recursos humanos y económicos en la realización de acciones e iniciativas dirigidas a defender el presente y el futuro de la actividad cinegética, a mantener un diálogo fluido con la administración y otras entidades y organizaciones vinculadas con nuestra actividad o que comparten usos del medio natural con nosotros, en la mejora de hábitas, la realización de censos, etc. Una inversión económica que, en buena medida, resta recursos para la realización con la misma intensidad y asignación presupuestaria a otras acciones como las competiciones, con lo que habrá que realizar un esfuerzo complementario para buscar el equilibrio y poder desarrollar las diferentes acciones emprendidas por la FCC con rigor y eficacia. Sergio Sánchez también destacó la importancia de que los cazadores y cazadoras de Cataluña aporten datos de sus jornadas de caza, con capturas o sin ellas, a través de la APP de la FCC, ya que esta información será el mejor argumento para defender la caza.

 

La prueba se desarrolló con total normalidad y la gran mayoría de los 22 inscritos en la competición llegaron con alguna captura al punto de control, donde además de perdices (cupo máximo de 3 ejemplares) se puedieron ver tordos, una becada y dos magníficos ejemplares de liebre de montaña. Esta nueva edición del catalán de la especialidad sólo contó con la participación de una mujer, Daniela Okkinga de la Territorial de Girona, que se proclamó campeona del femenino de Caza Menor con Perro.

 

Hacia las 12.00 horas del mediodía, una vez transcurrido más de la mitad del tiempo total de la prueba, cinco horas, pasó Ivan Rodríguez por el punto de control con tres perdices abatidas. En ese momento de la competición todo hacía pensar que el vigente campeón del provincial de Girona de la especialidad subiría al podio entre los tres primeros clasificados; pero se tuvo que conformar con una meritoria cuarta posición, ya que Jordan Edo, de las Tierras del Ebro le superó en puntuación al obtener un mejor global de capturas, obteniendo una merecida victoria, lo mismo que los gemelos Josep Maria y Eugeni Sanfeliu, que celebraron su 43 aniversario consiguiendo el segundo y tercer lugar en la prueba respectivamente. Los cuatro representarán a Cataluña en las semifinales del Campeonato de España de Caza Menor con Perro, que se llevará a cabo el próximo fin de semana en Albacete. La final está programada para los días 6 y 7 de septiembre en Osuna.

 

Nuestro más sincero agradecimiento a la Sociedad de Cazadores Els Pirineus de Orcau así como a los jueces que acompañaron a los participantes en el  campeonato, a Guillem Diaz, nuestro veterinario en la granja de perdices de Torreferrussa, encargado en esta ocasión, de realizar la comprobación de todos los animales presentados por los participantes, así como a todas las personas que ayudaron en la organización de esta competición, que contó también con el inestimable apoyo de Mutuasport, la Generalidad de Cataluña y Bonmascota. Al finalizar la competición, todos los participantes y acompañantes disfrutaron de una animada comida de hermandad en el Hotel Terradets, donde se entregaron los diferentes premios a los ganadores, con Diego de la Torre, responsable de competiciones de la FCC, como maestro de ceremonias.

 

 

 

 

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar