Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

BELLVER PROPOSA A LES SEVES RESERVES DE CAÇA FORMAR GUIES PROFESSIONALS



Bellver proposa a les seves reserves de caça formar guies professionals

16/03/2014
El projecte inclou la creació d’una oferta formativa i la generació de nous ingressos per al territori

Nova possibilitat d’ingressos per al Pirineu a partir dels seus recursos. L’Ajuntament de Bellver de Cerdanya ha proposat a la Generalitat i a les juntes de les reserves de caça del Cadí i de la Cerdanya-Alt Urgell la reintroducció dels guies de caça, una figura que ja existia i que ara es podria fer renéixer per generar nova ocupació al territori i aportar nous ingressos tant als mateixos ajuntaments com als propietaris de terrenys.

L’equip de govern de Bellver ha fet arribar als consells comarcals, ajuntaments i particulars que formen part de les juntes de les dues reserves de caça una proposta pel que considera la recuperació de l’esperit que va fer néixer les reserves. En aquest sentit, des de l’Ajuntament bellverenc han argumentat que les reserves de caça van néixer per aportar riquesa al territori, de manera que la promoció del guia de caça ajudaria a posar en valor l’activitat cinegètica i la dinamització econòmica de les muntanyes. Des del govern de Bellver han argumentat que quan es van crear les reserves es va donar feina a uns guies, que generalment eren pastors, que es coneixien molt bé tot el territori i acompanyaven els caçadors de fora. Aquesta dinàmica va crear feina a molts pobles del Pirineu.

L’Ajuntament ha ideat un projecte per implantar a Bellver una oferta formativa per a joves del territori que es puguin dedicar a fer de guies de caça. En aquesta oferta formativa s’hi inclouria coneixements d’armes de caça, espècies cinegètiques, primers auxilis i tracte amb el gos de rastre, a part dels fonaments de coneixement exhaustiu del territori. També inclouria formació sobre els tipus d’animal en funció del tipus de trofeu que representa pel caçador. Amb aquesta formació, els guies podrien esdevenir professionals per acompanyar caçadors, que arriben a pagar fins a 3.000 euros per practicar la seva afició. Aquests caçadors alhora dinamitzen el turisme local perquè, per exemple, s’allotgen als hotels de la comarca i utilitzen els serveis que ofereix. En aquest sentit, el projecte contempla l’impuls de la Cerdanya com un destí turístic de qualitat quant a la caça. De fet, des del consistori bellverenc han recordat que fa anys les arques municipals s’havien beneficiat molt de l’activitat cinegètica i que ara, doncs, un reimpuls de la caça gràcies als nous guies podria fer tornar aquests ingressos.

La moció presentada per Bellver als organismes que prenen part en la gestió de les reserves de caça planteja que l’actual situació de crisi econòmica i falta de feina a la Cerdanya fan encara més necessària l’adopció per part de les administracions de polítiques generadores d’activitat com aquesta.

L’Ajuntament de Bellver ja s’ha posat en contacte amb entitats que tenen experiència en la formació de guies de caça i que podrien portar a la comarca aquesta nova oferta de formació, que podria beneficiar de manera especial la gent del territori. La proposta planteja també la creació d’una nova comissió amb participació de propietaris particulars i públics,
institucions i entitats vinculades que participarien en el projecte.

Des del Consell Comarcal de la Cerdanya, el seu president, Ramon Moliner, ha explicat que està disposat a estudiar el projecte amb la resta d’ajuntaments.

 

Miquel Spa





Comentaris



No hi han comentaris.




Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader




<< Tornar