Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

LA CAÇA DEL SENGLAR, MÉS NECESSÀRIA QUE MAI A LA COMARCALa caça del senglar, més necessària que mai a la comarca

28/08/2019
En parla el president de la Societat de Caça de la Vall de Camprodon, Jaume Vilarrasa

A partir de l'1 de setembre, diumenge, s'obre el període de caça del senglar a tot Catalunya. Al Ripollès, ja s'han hagut de fer tres o quatre batudes per danys a conreus i als prats de dall, amb una quinzena d'exemplars abatuts, segons confirma el president de la Societat de Caçadors de la Vall de Camprodon, Jaume Vilarrasa. Els senglars «xafen més camps de blat de moro que no pas en mengen i furguen als prats, aixequen la terra i això fa que la propera anyada sigui molt de mal treballar».

 

Des de la Societat de Caçadors camprodonina afirmen que hi ha una sobrepoblació d'aquest animal, que no té depredadors. Enguany, el senglar comporta una altra problemàtica de salut, com és la pesta porcina. «Si arribés aquí a Catalunya», com ja ha passat en territoris propers, «tots els porcs de les granges de la zona que hi hagués algun cas, s'haurien de sacrificar». Un fet que «comportaria una desfeta molt forta del sector carni».

 

La caça del senglar s'allargarà fins el 29 de març. El diumenge passat, es va obrir també la mitja veda, per caçar sobretot les aus de pas com la guatlla, la tórtora o el tudó. D'aquesta última espècie, n'hi ha més que en anys anteriors. Per les guatlles, caldrà esperar unes setmanes, segons la Societat de Caçadors de la Vall de Camprodon. La mitja veda serà els dijous i diumenges fins l'11 de setembre, amb cinc dies de cacera en total.

 

Guillem Sánchezwww.ripollesdigital.cat/noticia/106315/la-caca-del-senglar-mes-necessaria-que-mai-a-la-comarca
ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar