Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · GASTRONOMIA

LA VENDA DIRECTA DE CARN DE CAÇA, ATURADA ALS SIS MESOS D’AUTORITZAR-SE’N LA COMERCIALITZACIÓLa venda directa de carn de caça, aturada als sis mesos d’autoritzar-se’n la comercialització

05/06/2019
A l’espera d’habilitar una línia específica a l’escorxador de Sort, que augmenti la demanda i la promoció La firma Vedat Pirineus només recull per ara els animals i els envia a Còrdova

La venda directa de carn de caça del Pirineu de Lleida està paralitzada als cap de sis mesos que s’hagi aprovat el decret de la Generalitat que regula la recollida, transport, tractament i venda de carn silvestre destinada al consum, promogut per les conselleries d’Agricultura i Salut. L’empresa Vedat Pirineus SL va obrir al setembre el primer punt logístic autoritzat per a la recollida i tractament de la carn de les comarques del Pirineu i també va projectar convertir-se en el primer punt de venda d’aquest tipus de carn a tot Catalunya. No obstant, el punt de venda no s’ha pogut obrir encara perquè requereix una inversió més elevada en l’escorxador municipal de Sort, per crear una altra línia de tractament diferent a la de la carn domèstica.  

 

Segons un dels promotors de la iniciativa de Vedat Pirineus S.L, Jaume Mora, s’ha d’habilitar una sala d’especejament i de preparació per a la venda, una demanda més elevada de producció i més divulgació de la possibilitat de comprar aquest tipus de carn.  

 

Condicions  

 

El decret de venda directa de carn estableix el circuit i les condicions que s’han de seguir per a la manipulació de les peces de caça des de la captura. Només es podran vendre si procedeixen d’activitats cinegètiques autoritzades i sotmeses a inspecció i en locals autoritzats. “L’escorxador de Sort és un local adequat per fer-ho i estem treballant per aconseguir-ho”, va dir Mora. Va insistir en la necessitat de divulgar la comercialització d’aquesta carn i “que tots els sectors hi apostin, des del comercial fins al restaurador i els clients”, va dir. En aquest sentit, va apuntar les moltes possibilitats culinàries de la carn de caça. “Treballem amb l’objectiu de poder tancar el cercle des de la caça fins a poder servir als restaurants del Pirineu plats elaborats amb carn de caça procedent de la mateixa comarca. Aconseguir el retorn d’aquesta carn, encara que només es podria comercialitzar entre un 20 o 30 per cent dels animals sacrificats. No hi ha gaire demanda”, va afirmar.  

 

Actualment els animals que es cacen a les comarques del Pirineu es traslladen a Còrdova a través de Vedat Pirineus, S.L on un establiment especialitzat prepara la carn per vendre-la. El fet que no hi hagi empreses d’aquest tipus a Lleida obliga les associacions de caça a vendre la carn de senglars, cabirols, cérvols o daines a altres empreses de fora de Catalunya.  

 

Reivindiquen la qualitat i les possibilitats d’aquesta carn  

 

Casa Barrut d’Esterri de Cardós va acollir dilluns una jornada culinària en què es van donar a conèixer algunes de les possibilitats culinàries de la carn de caça. L’objectiu de la jornada, organitzada pel Parc Natural de l’Alt Pirineu, va ser el de promocionar la carn de caça com a eina per afavorir el desenvolupament local. En total, onze restauradors de la comarca del Sobirà van participar en la jornada, en què el cuiner Mariano Gonzalbo, del restaurant Lo Paller del Coc, va elaborar diferents plats amb noves coccions i maneres de tractar aquesta carn, com tàrtar de filet de cérvol, patés o lloms de mufló, entre altres receptes. Per la seua banda, el director del Parc Natural de l’Alt Pirineu, Marc Garriga, va apuntar que la caça és un recurs important del parc i per això “creiem que s’ha de posar en relleu també la seua cuina”, va afirmar. La jornada anava dirigida a restauradors i professionals de la reserva perquè poguessin incorporar nous plats a les cartes i així incentivar també el consum d’aquesta carn.    

 

E. FARNELLwww.segre.com/noticies/comarques/2019/06/05/la_venda_directa_carn_caca_aturada_als_sis_mesos_autoritzar_n_comercialitzacio_78189_1091.html
ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar