Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS

L’AJUNTAMENT DE PALAU SOLITÀ I PLEGAMANS APROVA LA MOCIÓ PRESENTADA A FAVOR DE L’ACTIVITAT CINEGÈTICAL’Ajuntament de Palau Solità i Plegamans aprova la moció presentada a favor de l’activitat cinegètica

L’Ajuntament de Palau Solità i Plegamans aprova la moció presentada a favor de l’activitat cinegètica

L’Ajuntament de Palau Solità i Plegamans aprova la moció presentada a favor de l’activitat cinegètica

29/04/2019
El ple de l´Ajuntament aprova la moció presentada per part de la Societat de Caçadors l’Alzina en favor de la caça en el marc de la campanya #lacaçatambévota impulsada per la FCC i les Representacions Territorials

Amb 9 vots a favor, 6 en contra i 1 abstenció el passat divendres el ple de l’Ajuntament d’aquesta localitat del Vallés Occidental es va convertir en un dels primers consistoris de Catalunya en mostrar de manera formal el seu compromís favorable al desenvolupament de l’activitat cinegètica a través de l’aprovació de la moció plenària presentada per part de la Societat de Caçadors i Caçadores l’Alzina, en el marc de la campanya #lacaçatambévota, mitjançant la qual es vol obtenir per part dels diferents ajuntaments i els seus representants municipals arreu Catalunya el seu posicionament clar i fefaent al respecte de la pràctica i la importància del desenvolupament de l’activitat cinegètica al seu municipi.

 

Els partits que van votar a favor d’aquesta moció, presentada per part de la Societat de Caçadors l’Alzina, van ser el PSC, Guanyem Palau, Ciutadans i el PP, sumant un total de 9 vots.  Per contra, ERC, PdCAT, CUP i Iniciativa per Catalunya Verds es van posicionar contraris a la moció en suport de la caça. El representant del Grup Independent es va abstenir en la votació.

 

El resultat d’aquesta votació i el fet de que a les nostres institucions municipals es pugui parlar i debatre sobre l’activitat cinegètica és la constatació de la importància de que les diferents societats de caçadors de Catalunya continuïn amb el seu esforç de sol·licitar als seus ajuntaments un posicionament clar al voltant del món cinegètic presentant la moció plenària.

 

En aquest sentit, cal destacar que tots els partits representats al ple municipal, independentment del seu vot final, van valorar d’una manera positiva la labor social i el compromís amb el municipi dels caçadors i caçadores de la Societat l’Alzina. No obstant això, els vots en contra van estar motivats, principalment el cas del PdCat, CUP per mostrar-se contraris al silvestrisme. Per la seva part, Iniciativa per Catalunya Verds va argumentar la seva decisió manifestant que, segons el seu criteri,  existeixen estudis que demostren que la caça destrueix la biodiversitat, és la que provoca la major presència de senglars i que valoren altres mètodes de control abans que la caça, com podria ser la "famosa vacuna". Per la seva banda, ERC va justificar el rebuig a l’aprovació de la moció al no incloure aquesta la nova llei de caça donat que l'actual llei de caça era molt obsoleta. El Grup Independent es va abstenir en la votació per no estar d’acord amb alguns models “elitistes” de caça i la caça furtiva a l’Africa d’elefants. 

 

 

A l’arribar el torn dels precs i preguntes per part del públic assistent al ple, Joaquim Zarzoso, president de la Societat l’Alzina va agrair el suport rebut per part del PSC, CS, Guanyem Palau i PP, i va aprofitar el seu torn de paraula per matissar als grups parlamentaris contraris a la moció plenària que en el cas de la caça furtiva a l'Africa els caçadors catalans estaven totalment en contra, i que condemnaven expressament qualsevol tipus de caça furtiva. Pel que fa al silvestrisme, va destacar que aquesta activitat és una  tradició centenària, així com la gran cura i dedicació dels ocellaires amb els seus ocells. En relació amb les observacions d’Iniciativa per Catalunya Verds els hi va transmetre que la pròpia consellera d'Agricultura, la Sra. Teresa Jordà,  havia manifestat públicament que gràcies als caçadors la cabana de senglars s'havia reduït i que gràcies a la seva labor social també s’havien reduït els accidents de trànsit i els danys a l'agricultura, per acabar dient que els caçadors eren l'única eina a dia d'avui efectiva en el control poblacional de especies cinegètiques com el senglar.

 

Al representat d’ERC va manifestar-li que no entenia la seva postura, tot i haver indicat que era caçador, donat que una nova llei de caça devia passar pel Parlament de Catalunya no per una moció a favor de l'activitat cinegètica en un municipi. També li va recordar, que tot i que la llei és antiga, era una bona llei i que es complementava amb altres decrets i resolucions fent que l'activitat cinegètica sigui la més regulada del medi natural.

 

Joaquim Zarzoso va acabar la seva intervenció oferint-se a qualsevol partit per donar resposta a qualsevol consulta i/o aportació envers la caça. Finalment va destacar que l'activitat cinegètica es desenvolupava en terrenys privats, no públics, amb el corresponent permís per part dels propietaris.

 

Sens dubte, el treball dut a terme per la Societat l’Alzina és un bon exemple de la necessitat de que el conjunt de societats de caçadors i caçadores de Catalunya treballen en la mateixa línia donant visibilitat al món de la caça en cadascun dels seus ajuntaments. La presentació d’aquesta moció al ple de l’Ajuntament, també va permetre al senyor Joaquim Zarzoso explicar la realitat de la caça, la seva necessitat i rebatre amb arguments contrastats els diferents punts de rebuig dels partits contraris a la moció.

 

 
ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar