Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS

LA FCC I L´ONC VALOREN POSITIVAMENT LA SENTÈNCIA QUE CULPA A L´AUTOR DE LA MORT DE DOS AGENTS RURALS A ASPA DE DOBLE ASSASSINATLa FCC i l´ONC valoren positivament la sentència que culpa a l´autor de la mort de dos Agents Rurals a Aspa de doble assassinat

La FCC i l´ONC valoren positivament la sentència que culpa a l´autor de la mort de dos Agents Rurals a Aspa de doble assassinat

La FCC i l´ONC valoren positivament la sentència que culpa a l´autor de la mort de dos Agents Rurals a Aspa de doble assassinat

25/01/2019
Les dues entitats valoren positivament la sentència que declara culpable de doble assassinat amb traïdoria l´home que fa 2 anys va matar dos agents rurals a Aspa, en aquest judici on vam exercir l´acusació popular

Cal recordar que la Federació i la ONC es van presentar com a acusació popular en aquest procés que ha estat jutjat per un Jurat Popular que, en contra del criteri d'aquestes entitats, ha aplicat l'atenuant de confessió. Ara el jutge haurà de fixar la condemna en base a les sol·licituds de les acusacions.

 

El president de la Federació Catalana de Caça, Sergio Sánchez, ha defensat que aquest succés "No hauria d'haver passat mai. Mai ningú hauria d’haver deixat un arma a algú sense permís, mai ningú hauria d'haver accedit a acompanyar a l'assassí al camp; mai ningú hauria de practicar la caça de forma furtiva. Per desgràcia va passar i vam tenir i hem de lamentar la pèrdua de dos pares de família, de dos Agents Rurals. Col·lateralment, com sempre que una persona sense ànima decideix embrutar aquesta meravellosa afició que és la caça, tots els caçadors vam tenir i hem de suportar que se'ns fiqui a tots en el mateix sac ".

 

Sánchez ha assenyalat que en aquest cas les entitats del món cinegètic van decidir personar-se com acusació popular "per dir-li al món que la caça no està representada per individus com aquest". Per això, ha mostrat la seva satisfacció per la sentència.

 

Per la seva banda, el president de la ONC, Felipe Vegue, ha mostrat la seva satisfacció per una sentència que és proporcional a la gravetat dels fets i del dany causat, i alhora ha destacat que finalment els fets s'hagin qualificat com a assassinat, tal i com defensaven les acusacions populars.

 

Per Felip Vegue, cal destacar el paper que ha jugat el sector de la caça en aquest procés a través de la Federació Catalana de Caça i de l'Oficina Nacional de la Caça, que han tingut una presència activa i constructiva en el judici i que han aportat una visió diferent i complementària a la resta de les acusacions.

 

Aquest fet ha estat reconegut per la família dels afectats, per l'Administració i pel propi cos d'agents rurals. El president de la ONC ha insistit que el món de la caça va sentir des del primer moment les víctimes com a "part de la nostra gran família, dels que vivim i treballem per i per al món rural".

L'advocat que ha representat a la Federació i a la ONC, Santiago Ballesteros, ha realitzat una valoració molt favorable un cop que el Jurat ha descartat la possibilitat d'homicidi i ha qualificat els fets com a assassinat, que és el que demanaven les acusacions. A més, no s'ha tingut en compte la sol·licitud de la defensa d'aplicar l'alienació mental com eximent. Ballesteros ha destacat que el sector de la caça ha demanat la major pena possible en funció de les circumstàncies.

 

Video amb la valoració de la sentència per part de l'advocat Santiago Ballesteros, representant de la FCC i l'ONC en aquest judici on hem exercit l'acusació popular


 

La FCC i l'ONC  valoran positivamente la sentencia que culpa al autor de la muerte de dos Agentes Rurales en Aspa de doble asesinato

La Federación Catalana de Caza y la Oficina Nacional de la Caza, la Conservación y el Desarrollo Rural (ONC) valoran positivamente la sentencia que declara culpable de doble asesinato con alevosía al hombre que hace 2 años mató a dos agentes rurales en Aspa (Lleida).

 

Hay que recordar que la Federación y la ONC se personaron como acusación popular en este proceso que ha sido juzgado por un Jurado Popular que, en contra del criterio de estas entidades, ha aplicado la atenuante de confesión. Ahora el juez tendrá que fijar la condena en base a las solicitudes de las acusaciones.

 

El presidente de la Federación Catalana de Caza, Sergio Sánchez, ha defendido que este suceso “nunca debió haber pasado, nunca nadie debió haberle dejado un arma a alguien sin permiso para llevarla, nunca nadie debió haber accedido a acompañar al asesino al campo; nunca nadie debería practicar la caza de forma furtiva. Por desgracia pasó y tuvimos y tenemos que lamentar la pérdida de dos padres de familia, de dos Agentes Rurales. Colateralmente, como siempre que un desalmado decide ensuciar esta maravillosa afición que es la caza, todos los cazadores tuvimos y tenemos que soportar que se nos meta en el mismo saco”.

 

Sánchez ha señalado que en este caso las entidades del mundo cinegético decidieron personarse “para decirle al mundo que la caza no está representada por individuos como este”. Por eso, ha mostrado su satisfacción por la sentencia.

 

Por su parte, el presidente de la ONC, Felipe Vegue, ha mostrado su satisfacción por una sentencia que es proporcional a la gravedad de los hechos y del daño causado, al tiempo que ha destacado que finalmente los hechos se hayan calificado como asesinato, tal y como defendían las acusaciones populares.

 

Para Felipe Vegue, hay que destacar el papel que ha jugado el sector de la caza en este proceso a través de la Federación Catalana de Caza y de la Oficina Nacional de la Caza, que han tenido una presencia activa y constructiva en el juicio y que han aportado una visión distinta y complementaria al resto de las acusaciones.

 

Este hecho ha sido reconocido por la familia de los afectados, por la Administración y por el propio cuerpo de agentes rurales. El presidente de la ONC ha insistido en que el mundo de la caza sintió desde el primer momento las víctimas como “parte de nuestra gran familia, de los que vivimos y trabajamos por y para el mundo rural”.

 

El abogado que ha representado a la Federación y a la ONC, Santiago Ballesteros, ha realizado una valoración muy favorable una vez que el Jurado ha descartado la posibilidad de homicidio y ha calificado los hechos como asesinato, que es lo que pedían las acusaciones. Además, no se ha tenido en cuenta la solicitud de la defensa de aplicar la enajenación mental como eximente. Ballesteros ha destacado que el sector de la caza ha pedido la mayor pena posible en función de las circunstancias.

 

 

 

 

 

 

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar